Siirry sisältöön

Saskylaisille menestystä kulttuurikilpailussa

SASKY koulutuskuntayhtymän (Saskyn) opiskelijat ja henkilöstö saivat mitaleja ja kunniamainintoja Kurikassa 25. – 27.4.2023 järjestetyssä SAKUstars -tapahtumassa. SAKUstars on valtakunnallinen kulttuurikilpailu ja siihen voivat osallistua kaikki ammattiin opiskelevat ympäri Suomen. Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille. Saskysta oli livesarjoissa mukana yli 40 opiskelijaa.  

Opiskelijoiden mitalit ja kunniamaininnat SAKUstars -kisojen livesarjoissa 

Yksinlaulu 

1 . sija: Felipe Parjanen, Sasky (TPA) 
2 . sija: Dorothy Ichekumut, Sasky (Ikata) 

Tummaan paitaan pukeutunut tummatukkainen henkilö laulaa mikrofoniin.
Felipe Parjanen, 1. sija yksinlaulu -sarjassa

Taidetta kahdessa tunnissa 

3. sija: Viivi Lahtinen, Sasky 
kunniamaininta: Satu Hoffren, Sasky 

Mallin mukaan 

kunniamaininnat: Hilda-Matilda Hartikainen, Sasky & Pinja Kuusisto, Sasky 

Karaoke 

kunniamaininta: Julia Johanson, Sasky 

Rap-musiikki 

kunniamaininta: Arion Raudes, Sasky 

Runo tunnissa 

3 . sija: Mihkel Ihalainen, Sasky (Ikata) 

Myös henkilöstölle menestystä 

Ammatillisen koulutuksen henkilöstölle järjestettiin kilpailussa oma sarja ja kilpailutyöt tuli lähettää jo aiemmin keväällä arvioitaviksi. Henkilöstösarjassa kilpailtiin teemalla ”Juuret ja versot”, mikä oli myös koko kisatapahtuman teema. Toteutustapa töissä oli vapaa ja kilpailun tulokset julkaistiin kisatapahtumassa Saskyn henkilöstön joukkue Sastamalan oppilaitoksista sijoittui videosarjassa kolmanneksi, työryhmässä oli mukana henkilöstön lisäksi myös Saskyn lavasterakennuksen opiskelijoita. Kirjoitelmissa Elina Kuisma Saskyn Kokemäen yksiköstä palkittiin hopeamitalilla.  

Keskellä hymyilevä henkilö farkuissa ja T-paidassa mitali kaulassaan, molemmilla puolilla häntä henkilöt, joilla on vihreät mekot ja kukkaseppeleet.
Teemu Toikka vastaanotti joukkueen palkinnon henkilöstösarjassa.

Ennakkosarjoissa kisattiin aiemmin keväällä 

Aiemmin keväällä kilpailtiin SAKUstars -ennakkosarjoissa. Saskyn opiskelijat menestyivät niissäkin erinomaisesti, saalina oli kaikkiaan kuusi kultamitalia, kaksi hopeaa, kaksi pronssia ja kymmenen kunniamainintaa. Lisää tietoa ennakkosarjojen tuloksista.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) 

Sasky järjestää vuoden 2024 kisat Ikaalisissa 

Vuoden 2024 SAKUstars -kisojen järjestämisvastuu on Saskylla. Kisat järjestetään Ikaalisissa 23. – 25.4.2024 teemalla ”Osaavat luovat maailmoja”. Sasky järjesti kisat myös vuonna 2019, tuolloin tapahtumapaikkana oli Sastamala. 

Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailuja on järjestetty vuodesta 1953 lähtien, SAKUstars -nimellä vuodesta 2008 lähtien. Kisajärjestäjän toimii jokin Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n jäsenyhteisöstä.  

Lisätietoja 

SAKUstars 2023 -kisasivut(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) 
SAKU ry(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)