Siirry sisältöön

Saskyn koulutustarjonta kiinnosti yhteishaussa

7.4.2021 päättyneessä yhteishaussa Saskyn oppilaitosten ammatilliseen koulutukseen oli hakijoita kaikkiaan 2460 (aloituspaikkoja 1330) ja Saskyn lukioihin yhteensä 210 (aloituspaikkoja 128).

Yhteishaussa suosittuja aloja olivat esim. Tampereen palvelualan ammattiopiston sekä Huittisten ammatti- ja yrittäjäopiston tieto- ja viestintätekniikan koulutus sekä sähkö- ja automaatioalan linjat Ammatti-instituutti Iisakissa ja Vammalan ammattikoulussa.

Yhteishaun lisäksi oppilaitoksiin voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Jatkuva haku onkin joillekin aloille, kuten esim. taideteollisuusalan koulutuksiin, ehdottomasti suosituin hakuväylä. Saskyn vuoden 2020 kaikista hakijoista peräti 62 % haki jatkuvan haun kautta. Suunta näyttää jatkuvan edelleen, sillä vuoden alusta lähtien on huhtikuun alkuun mennessä tullut Saskyn ammatilliseen koulutukseen jo lähes 1 300 hakemusta.

Saskyn lukioihin (Ikaalisten lukio ja Ruoveden lukio) riitti myös yhteishaussa hyvin hakijoita. Ikaalisten lukion hakijamäärissä tapahtui hienoa kasvua viime vuoden yhteishakuun verrattuna – viime vuonna ensisijaisia hakijoita oli 15 ja tänä vuonna ensisijaisten hakijoiden määrä oli jo 38 hakijaa. Ruoveden lukion erikoislinjoista suosituin oli eläinlääketieteellinen linja, johon ensisijaisia hakijoita oli 21.

Yhteishaussa hakeneet hakijat saavat aikaisintaan 17. kesäkuuta tiedon siitä, mihin opiskelupaikkaan he ovat päässeet.

Lue tarkemmat tiedot lehdistötiedotteesta