Saskyn kv-videokisan tulokset

SASKY koulutuskuntayhtymässä (Sasky) järjestettiin helmi-maaliskuun aikana videokisa, jossa Erasmus+ -ulkomaanjaksolla olleet opiskelijat saivat kertoa omin sanoin, miksi vaihtoon kannatti lähteä. Kilpailun tarkoituksena oli kerätä positiivisia kokemuksia ulkomaan vaihtojaksoista ja sitä kautta innostaa opiskelijoita jatkossakin hakeutumaan vaihtojaksoille. Erasmus+ -apurahoja voi kysellä Saskyn oppilaitosten kv-vastaavilta.

Kilpailuun osallistui videoita Saskyn eri oppilaitoksista, eri aloilta ja eri maista. Parhaille videoille oli luvattu palkinnoksi elokuvalippuja, mutta vallitsevassa tilanteessa palkinnot muutettiin rahapalkinnoiksi. Koska kaikki videot antoivat hyvää informaatiota kv-vaihdoista ja eteen oli nähty paljon vaivaa, päätettiin palkita kaikki kisaan osallistuneet videot. Kilpailussa saivat äänestää kaikki Saskyn opiskelijat ja henkilöstöön kuuluvat. Myös äänestäjien kesken arvottiin palkintoja.

Kilpailun voitti Saskyn Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta valmistuneen vaatetusalan artesaanin, Lila Kaplaksen video. Lila oli vaihtojaksolla Berliinissä Saksassa.

Äänestäjät perustelivat valintaansa mm. seuraavasti:

  • ”Video on positiivisella ja pirteällä asenteella tehty. Se on lyhyt ja ytimekäs. Siinä on hyviä perusteluja ja ihanan moderni.”
  • ”Video on selkeä ja hyvin suunniteltu. Herättää mielenkiintoa.”
  • ”Videoon on panostettu. Siitä on tehty vauhdikas, mielenkiintoinen ja erilainen. Info on saatu helppolukuisesti oheen, vaikka videon pääpaino on työssäoppijan kokemuksissa.”
  • ”Positiivinen vire, innostava ja monipuolinen.”

Toiseksi tuli Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksesta valmistuneen lentokoneasentajan, Jouko Hämäläisen video Espanjasta.

Äänestäjien perusteluja:

  • ”Paljon tietoa ja hienot kuvat ja kiinnostava video kaikin puolin”
  • ”Oli ehdottoman mielenkiintoinen ja hienosti panostettu video. Pidin kuvista ja ylipäätänsä videosta. Videota oli helppo seurata.”
  • ”Visuaalinen ja paljon tietoa alasta.”
  • ”Päässyt tekemään opiskelemaansa alaa paljon.

Muutkin kilpailuun osallistuneet videot löytyvät Saskyn YouTube -kanavalta.

Lisätietoja:
Sirpa Uotila, kv-koordinaattori
puh. 044 345 7230, sirpa.uotila(at)sasky.fi