Siirry sisältöön

Saskyn opiskelijoille hopeaa ammattitaidon SM-kilpailuista

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) kaksi opiskelijaa palkittiin mitaleilla ammattitaidon suomenmestaruuskilpailussa, Taitaja-tapahtumassa(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan). Saskysta tapahtumassa kilpailemassa oli kaikkiaan yhdeksän opiskelijaa.

Hopeaa yrittäjyys -lajista

Yrittäjyys -lajissa hopeaa saivat Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksen kolmannen vuoden liiketoiminnan opiskelijat Severi Uunonen ja Pihla Viita-aho, laji toteutettiin parikilpailuna. Sekä Severi että Pihla ovat kaksoistutkinto-opiskelijoita eli he suorittavat sekä ammatillisen perustutkinnon että ylioppilastutkinnon. Pihlalla on jo aiempaa menestystä Taitaja -kisoista, viime kevään kisoissa hän sai samasta lajista pronssia, silloin parina oli Sini Salminen. 

Kaksi henkilöä mustissa vaatteissa tietokoneiden ääressä hallissa.
Pihla Viita-aho ja Severi Uunonen saivat hopeaa yrittäjyys -lajissa

Kiitos koko finaalijoukkueelle

Kaikki finaaleihin päässet ovat osoittaneet olevansa todellisia huippuosaajia ja alansa ehdotonta kärkeä. Pihlan ja Severin lisäksi Saskyn joukkueessa kilpailivat:

Iso kiitos tietenkin myös koko Saskyn Taitaja -tiimille eli kilpailuhuoltajille ja joukkueenjohtaja-Juhalle, teette mahtavaa työtä suurella sydämellä!

Somessa lisää kuvia ja tunnelmia

Saskyn somekanavilta (Facebook(siirryt toiseen palveluun) ja Instagram(siirryt toiseen palveluun)) löytyy lisää kuvia ja tunnelmia kilpailupäivien ajalta. Lisäksi kanavilla pääsee tutustumaan kaikkiin Saskyn finalisteihin tarkemmin, jokaisesta finalistista on julkaistu esittely kevään aikana.

Finaaliosallistujat karsittiin semifinaalien kautta

Finaalitapahtuma järjestettiin Espoossa 8.-11.5.2023. Finaalia edelsivät alkuvuodesta järjestetyt semifinaalit, joihin osallistui kaikkiaan 1600 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Finaaleihin pääsi kunkin lajin kahdeksan parasta (osa lajeista kilpailtiin parikilpailuna), kilpailulajeja oli yhteensä 47.

Ammatillisen koulutuksen huipputapahtuma

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma ja siellä kilpaillaan ammattitaidon alle 22 -vuotiaiden Suomen mestaruuksista (osa lajeista, kuten puusepän laji ja viherrakentaminen ovat ikärajattomia). Tapahtuma on kaikille avoin tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen ja tapahtuman kävijäodotus oli peräti 75 000 kävijää. Taitaja2023 -tapahtuman päävastuullinen järjestäjä oli Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.