Siirry sisältöön

Saskyn opiskelijoille mitaleja ammattitaidon SM-kilpailuista

SASKY koulutuskuntayhtymän (Sasky) opiskelijat saavuttivat yhteensä kolme mitalia ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitaja2022 -tapahtumassa, tuloksena yksi kultamitali ja kaksi pronssia. Saskysta tapahtumassa kilpaili kahdeksan opiskelijaa, joten peräti puolet joukkueesta palasi kotiin mitali kaulassa (osa lajeista toteutettiin parikilpailuna).

Saskyn Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen kolmannen vuoden opiskelija, ylöjärveläinen Rasmus Joki voitti kultaa huonekalupuusepän lajissa. Rasmuksella on jo aiempaakin menestystä Taitaja-kisoista, viime vuonna hänet palkittiin lajissa pronssimitalilla. Rasmus on myös valittu Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen, hän kilpailee huonekalupuusepän lajin maailmanmestaruudesta Kiinan Shanghaissa lokakuussa 2022. Saskyn mitalisateen huonekalupuusepän lajissa kruunasi Rasmuksen luokkatoveri Oliver Schule, jonka kaulaan pujotettiin lajin pronssimitali.

Yrittäjyys -lajista pronssia ottivat Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksen toisen vuoden liiketoiminnan opiskelijat Sini Salminen ja Pihla Viita-aho. Laji toteutettiin parikilpailuna.

Saskyn joukkueessa kilpailivat myös seuraavat finalistit:

Ajoneuvotekniikka:
Matias Linna Sasky / Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrö

Viherrakentaminen:
Joona Wasama, Sasky / Vammalan ammattikoulu 

Pelituotanto (kilpailu toteutettiin parikilpailuna):
Leevi Räsänen, Sasky / Tampereen palvelualan ammattiopisto
Tuomas Kontula, Sasky / Tampereen palvelualan ammattiopisto

Saskyn Taitaja-joukkueen joukkueenjohtajana toimi Juha Jokinen.

Lämpimät onnittelut Saskyn mitalisteille ja koko joukkueelle! Ja vaikka mitaleja ei kaikille tullutkaan, niin on syytä muistaa, että jokainen finaaliin päässyt opiskelija on voittaja ja tehnyt huikean suorituksen.

Saskylaisia mukana myös lajivastaavina ja tuomareina

Lisäksi Sasky oli vastuussa Floristiikka-lajin järjestämisestä. Anne Halminen Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistosta toimi ko. lajin vastaavana ja hänen kollegansa Anne Friman varavastaavana. Leipuri-kondiittori -lajin yhtenä tuomarina toimii Tarja Hoikka Vammalan ammattikoulusta.

Suuri yleisötapahtuma usean vuoden tauon jälkeen

Finaalitapahtuma järjestettiin 16.-19.5.2022 Porissa. Finaalia edelsivät alkuvuodesta järjestetyt semifinaalit, joihin osallistui kaikkiaan 1500 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Finaaleihin pääsi kunkin lajin kahdeksan parasta, yhteensä yli 350 kilpailijaa. Kilpailulajeja oli yhteensä 44. Koronapandemia on aiheuttanut isoja muutoksia Taitaja-tapahtumaan kahden viime vuoden ajan, mutta tänä vuonna päästiin jälleen nauttimaan isosta yleisötapahtumasta, tapahtuman kävijätavoite oli 40 000.

Tapahtuman järjesti Länsirannikon Koulutus Oy Winnova yhdessä Satakunnan koulutuskuntayhtymä Sataedun ja lukuisten muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry. Taitaja -tapahtumassa kilpaillaan ammattitaidon alle 22-vuotiaiden Suomen mestaruuksista, ja se on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma.

Taitaja2022 -kisasivut(siirryt toiseen palveluun)

Henkilö sinisessä hupparissa tekee puutöitä isossa hallissa.
Rasmus Joki, huonekalupuuseppä, 1. sija
Henkilö turkoosissa T-paidassa ja keltaisi tekee puutöitä kilpailualueella, joka on rakennettu isoon halliin.
Oliver Schule, huonekalupuuseppä, 3. sija
Kaksi henkilöä mustissa jakkupuvuissa tekee töitä kannettavilla tietokoneilla kilpailualueella, joka on rakennettu isoon halliin.
Sini Salminen ja Pihla Viita-Aho, yrittäjyys, 3. sija