Siirry sisältöön

Saskyn opiskelijoille mitaleja ammattitaidon SM-kilpailuista

Neljä Saskyn opiskelijaa sai kaulaansa mitalin ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitaja2024 -tapahtumassa. Saskysta tapahtumassa kilpailemassa oli kaikkiaan kuusi opiskelijaa.

Yrittäjyydessä Saskyyn kultamitalit

Yrittäjyys -lajissa Saskyn opiskelijat saivat kirkkaimmat mitalit, kun kultaa voittivat Sasky Mäntän seudun koulutuskeskuksen kolmannen vuoden liiketoiminnan opiskelija Mi Lamberg ja toisen vuoden opiskelija Aada Rantanen, laji toteutettiin parikilpailuna.

Hevostenhoidossa podiumilla kaksi saskylaista

Myös hevostenhoidon lajin palkintojenjaossa nähtiin kaksi saskylaista. Emmi Koro, toisen vuoden opiskelija Sasky Osaran maaseutuopetusyksiköstä saavutti lajissa hopeaa ja samassa lajissa saman oppilaitoksen kolmannen vuoden opiskelija Jenna Salo pronssia.

Finaaliosallistujat karsittiin semifinaalien kautta

Finaalitapahtuma järjestettiin Kuopiossa 20.-23.5.2024. Finaalia edelsivät alkuvuodesta järjestetyt semifinaalit, joihin osallistui yli 1900 ammatillista opiskelijaa ympäri Suomen. Finaaleihin pääsi pääsääntöisesti kunkin lajin kahdeksan parasta (osa lajeista kilpailtiin parikilpailuna), kilpailulajeja oli yhteensä 50.

Ammatillisen koulutuksen huipputapahtuma

Taitaja on Suomen suurin ammatillisen koulutuksen tapahtuma ja siellä kilpaillaan ammattitaidon alle 22 -vuotiaiden Suomen mestaruuksista (osa lajeista on ikärajattomia). Tapahtuma on kaikille avoin tilaisuus tutustua suomalaiseen huippuammattiosaamiseen ja siellä kohtaavat ammatillisen koulutuksen parissa työskentelevät ja muut ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneet sekä ammatinvalintaa ja opiskelupaikkaa pohtivat. Taitaja2024 -tapahtuman päävastuullinen järjestäjä oli Savon ammattiopisto. Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry.

Saskyn mitalistit

Yrittäjyys (kilpailu toteutettiin parikilpailuna)
Aada Rantanen, Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Mi Lamberg, Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus

Hevostenhoito
Emmi Koro, Sasky Osaran maaseutuopetusyksikkö
Jenna Salo, Sasky Osaran maaseutuopetusyksikkö

Lisätietoja

Juha Jokinen, Saskyn Taitaja –joukkueen joukkueenjohtaja, puh. 044 755 4497, juha.jokinen(at)sasky.fi

Kuvamateriaali

Kuvia Taitaja-tapahtumasta, kilpailijoista ja tapahtuman päättäjäisistä on saatavilla Skills Finland ry:n kuvapankista(siirryt toiseen palveluun). Kuvapankin kuvia voi käyttää vapaasti viestittäessä ammattitaitokilpailuista ja ammatillisesta koulutuksesta. Kuvia käytettäessä on mainittava lähteenä Skills Finland ja kuvan ottajan nimi. Materiaalipankki täydentyy Taitaja2024-tapahtuman kuvilla tapahtumapäivien aikana.

Taitaja2024 -kisasivut(siirryt toiseen palveluun)