Siirry sisältöön

Saskyn opiskelijoille mitalisadetta SAKUstars -kilpailun ennakkosarjoissa

Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelijat ovat saaneet useita mitaleja ja kunniamainintoja valtakunnallisen SAKUstars-kilpailun ennakkosarjoissa. Kunniamaininnan sai myös Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksen opiskelija.

SAKUstars(siirryt toiseen palveluun) on valtakunnallinen kulttuurikilpailu ja siihen voivat osallistua kaikki ammattiin opiskelevat ympäri Suomen. Kilpailussa on sarjoja sekä ennakkoon lähetettäville töille että paikan päällä tehtäville suorituksille.

Saskyn Ikatan opiskelijat saivat ennakkosarjoissa yhteensä yhden kultamitalin, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Kunniamainintoja Saskyn opiskelijoille tuli yhteensä peräti 22. Ennakkosarjat järjestettiin mm. useassa eri kuvataiteen, käsityötaiteen ja sanataiteen lajissa. Kilpailuun lähetettiin n. 750 ennakkotyötä, joiden joukosta kunkin lajin raati valitsi voittajat.

Valtakunnallisen kilpailun tarkoituksena on kannustaa opiskelijoita kulttuuriharrastuksessa

Ammattiin opiskelevien kulttuurikilpailuja on järjestetty vuodesta 1953 alkaen, SAKUstars-nimellä vuodesta 2008 lähtien. SAKUstarsin tarkoitus on kannustaa ammattiin opiskelevia kulttuuriharrastuksessa ja antaa opiskelijoille mahdollisuus tuoda esiin sellaista osaamista, joka ei oppilaitoksen arjessa välttämättä tule esiin. Kisajärjestäjänä toimii jokin Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n jäsenyhteisöistä.

Vuoden 2024 SAKUstars -kilpailujen järjestämisestä vastaa Sasky. Kilpailun livesarjat järjestetään Ikaalisissa 23.-25.4.2024, jolloin kilpaillaan mm. musiikin ja näyttämötaiteen parissa. Ilmoittautumisaika livesarjoihin on vielä hetken käynnissä, tällä hetkellä ilmoittautuneita on n. 550.

Koristeellinen, vaaleasta puusta tehty puuveistostyö tummaa taustaa vasten.
Kuvanveisto, 3.sija: Anu Tasala, Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos

Saskyn opiskelijoiden menestys SAKUstars2024 -kisojen ennakkosarjoissa

Alla olevissa tuloksissa mainitut henkilöt opiskelevat Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa, jos ei erikseen muuta mainita.

Grafiikka

 2. Aino Ellilä-Rocca
 3. Minna Vihanta
Kunniamaininnat: Timo-Erkki Varpainen, Eeva Kallio

Kuvanveisto

 3. Anu Tasala
Kunniamaininnat: Kaisa Heinonen, Viivi Lahtinen, Pia Tammi, Yuki Hattori, Kari Kosonen, Vladimir Soldatov, Carita Ahonen (Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos)

Maalaukset

Kunniamaininnat: Iita Annala, Ulpu Kaikkonen

Piirrostaide

Kunniamaininta: Ulpu Kaikkonen

Sarjakuvat

 2. Korppi Solala
 3. Liisa Olkinuora
Kunniamaininnat: Angelina Wivolin, Ulpu Kaikkonen

Taidekäsityöt

 1. Timo Hujala
 3. Leona Hanhisalo
Kunniamaininnat: Tuuli Metsärinne, Jerna Tammipuro, Vladimir Soldapov, Tiia Lahdelma

Tietokonegrafiikka

Kunniamaininnat: Roosa Littow, Kaisa Laakso, Hilda-Matilda Hartikainen, Timo Hujala

Lisää tietoa ja kuvia

SAKUstars2024 kisasivuilta(siirryt toiseen palveluun) löydät lisää tietoa kilpailusta ja kuvia eri sarjojen palkituista töistä.

Pienoismalli, jossa puu juurineen, syksyisiä lehtiä ja halloween-kurpitsoita.