Siirry sisältöön

Saskyssa palataan lähiopetukseen 1.8.2020 alkaen

SASKY koulutuskuntayhtymässä (Sasky) palataan lähiopetukseen 1.8.2020 alkaen, ellei viranomaisilta tule muita ohjeita. Kouluun palaamisen lähtökohtana on, että oppilaitoksissa on turvallista työskennellä koronaepidemiasta huolimatta.

SASKY koulutuskuntayhtymässä siirryttiin etäopetukseen 17.3.2020 alkaen toistaiseksi.

Valtioneuvoston 4.5.2020 antaman linjauksen mukaisesti lukioita, ammatillisia oppilaitoksia, korkeakouluja ja vapaata sivistystyötä koskevat rajoitukset olivat voimassa 13.5.2020 asti. Sen jälkeen 14.5.2020 alkaen edellä mainittujen oppilaitosten tilojen käyttöä opetukseen on hallittu tartuntatautilain mukaisilla toimenpiteillä.

Lähiopetukseen on ollut mahdollista palata hallitusti ja porrastetusti. SASKY koulutuskuntayhtymä noudatti valtioneuvoston suositusta siten, että oppilaitoksissa jatkettiin etäopetusta lukukauden loppuun.

Valmiuslain mukaisten toimivaltuuksien käytöstä on luovuttu – poikkeusolot päättyivät 16. kesäkuuta 2020. Suomen hallituksen hybridistrategian mukaisesti sovelletaan edelleen muiden lakien, erityisesti tartuntatautilain, mutta myös muita toimivaltuuksia ja normaaliolojen lainsäädännön toimivaltuuksia. Lisäksi tilannetta hallitaan viranomaisten antamilla määräyksillä, ohjeilla ja suosituksilla. Suositus laajalle etätyön tekemiselle päättyy 1. elokuuta rauhoittuneen epidemiatilanteen johdosta.

Perustuen tämänhetkiseen tietoon suunnitelmana on, että SASKY koulutuskuntayhtymän oppilaitokset palaavat takaisin lähiopetukseen 1.8.2020 alkaen. Samalla palautetaan muukin oppilaitosten toiminta takaisin vastaamaan normaalioloja. Tästä kuitenkin poiketen on opiskelijavaihdot ja henkilöstön ulkomaille suunnatut matkat syksyn 2020 osalta peruttu. Seuraamme Suomen hallituksen ja viranomaisten antamia ohjeistuksia ja olemme valmiit reagoimaan niihin nopeastikin.

Kouluun palaamisen lähtökohtana on, että oppilaitoksissa on turvallista työskennellä koronaepidemiasta huolimatta. SASKY koulutuskuntayhtymässä on laadittu kriittisten toimintojen varautumissuunnitelma sekä oppilaitoskohtaiset toimintaohjeet turvalliseen opiskeluun ja työskentelyyn.

Lisätietoja: 
Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja, puh. 050 340 6221
Anna-Leena Kivipuro, ammatillisen koulutuksen johtaja, puh. 050 587 9344
Pekka Simberg, yleissivistävän koulutuksen johtaja, puh. 040 056 6465

Sähköpostit ovat muotoa: etunimi.sukunimi(at)sasky.fi