Saskyssa palataan lähiopetukseen toisella asteella 6.4.2021 alkaen

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) palaa koko toimialueellaan toisen asteen koulutuksen osalta lähiopetukseen 6.4.2021 alkaen Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 30.3.2021 linjauksen mukaisesti.

Eduskunnan linjauksen mukaisesti ravintolasulku Saskyn oppilaitoksissa on voimassa 18.4.2021 asti. Tulosyksiköiden ravintoloiden myynti tapahtuu Take away -toiminnolla. Opiskelijoiden ruokailu järjestetään kuitenkin normaalisti.

Vapaan sivistyksen opetustoiminnan kansalais- ja työväenopistot (Petäjä-opisto) sekä taiteen perusopetuksen ryhmätoiminta (Ylä-Satakunnan musiikkiopisto) ovat suljettuina, ellei opetusta voida toteuttaa etäopetuksena. Lasten ja nuorten ryhmätunnit ovat tauolla 18.4.2021 asti. Yksilöopetus voi edelleen jatkua.

Satakunnan sairaanhoitopiirin alueella, eli Petäjä-opiston toiminta-alueen kunnista Kankaanpäässä, Karviassa ja Pomarkussa alle 13-vuotiaiden kurssit jatkuvat toistaiseksi lähiopetuksena THL:n turvaohjeita noudattaen. Lisäksi Pomarkun kirjastossa tapahtuva digitukitoiminta, jossa on vain yksi osallistuja kerrallaan, voi jatkua.

Oppilaitosten tiloissa on vahva maskisuositus ja työturvallisuuslakiin viitaten henkilöstöllä oppilaitosalueella maskinkäyttövelvollisuus.

Tukipalveluhenkilöstön osalta noudatetaan Saskyn etätyöohjetta.

Lisätietoja:

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja
SASKY koulutuskuntayhtymä
puh. 050 340 6221
antti.lahti(at)sasky.fi