Siirry sisältöön

Saskyssa siirrytään etäopetukseen tiistaista 17.3.2020 alkaen.

SASKY koulutuskuntayhtymässä siirrytään etäopetukseen tiistaista 17.3.2020 alkaen.

Ammatillisissa oppilaitoksissa etäopetuksessa ollaan, kunnes toisin ilmoitetaan. Työpaikalla tapahtuvassa opetuksessa olevat seuraavat työpaikan ohjeistusta.

Ikaalisten lukiossa etäopetuksessa ollaan 30.3. asti ja Ruoveden lukiossa 2.4. asti eli neljännen jakson loppuun saakka. Mikäli epidemia jatkuu, voidaan etäopetusta jatkaa lukuvuoden loppuun saakka. Pirkanmaan aikuislukiossa järjestetään kaikki opetus etäopetuksena kuten tähänkin saakka. Ylioppilaskirjoitukset toteutetaan YTL:n ohjeiden mukaisesti. YTL on tiivistänyt kokeiden aikataulua, mistä lukiot tieodottavat ja ohjeistavat abiturientteja.

Ylä-Satakunnan musiikkiopiston ja Petäjäopiston toiminta keskeytetään kevään 2020 osalta 17.3.2020 alkaen toistaiseksi. Edellä kerrotut ratkaisut perustuvat SASKY koulutuskuntayhtymän johtoryhmän linjaukseen.

Koronaviruksen (covid19) aiheuttamat sairastumiset ovat lisääntyneet ja tilanne muuttuu nopeasti. Siirtymällä etäopetukseen voidaan ennakoivana toimenpiteenä hillitä koronatartuntojen leviämistä ja vähentää sairastumisriskiä. Sasky koulutuskuntayhtymän opiskelijoilla tai henkilökunnan jäsenillä ei ole tällä hetkellä todennettua koronavirustartuntaa.

Korostamme, että etäopetukseen siirryttäessä oppilaitoksia ei suljeta, vaan opetusmuoto muuttuu. Muun muassa opinto-ohjaajan, opettajan tai opiskeluhuoltohenkilöstön tapaamisesta on mahdollista sopia. Oppilaitosten ja niiden henkilöstön toiminta jatkuu, mutta lähiopetusta ei järjestetä. Rehtorit johtavat toimivaltansa perusteella etäopetusjärjestelyjä. Etäopetukseen siirryttäessä myös asuntolassa asuminen keskeytetään.

Hallinnollisesti on kysymys järjestelystä, jossa opiskelijan suunnitelmaa (tutkinnon perusteisiin perustuva suunnitelma) muutetaan siten, että opetus toteutetaan etäopetuksena.

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja
puh. 050 340 6221

Anna-Leena Kivipuro, ammatillisen koulutuksen johtaja
puh. 050 587 9344

Pekka Simberg, yleissivistävän koulutuksen johtaja
puh. 040 056 6465