Siirry sisältöön

Valokuvanäyttely ravintola Wivissä

Tampereen palvelualan ammattiopiston opetusravintola Wiviin on avattu taidenäyttelytila. Ensimmäisenä tilassa nähdään ravintola- ja catering-alan opettaja Arto Lappalaisen valokuvanäyttely, joka on esillä 15.3.2024 saakka.

Aika -

Paikka Ravintola Wivi, Koulukatu 18, 33200 Tampere

Miltä kuulostaisi esimerkiksi lounas tai brunssi näyttelyn ihailun lomassa?

Luontokuvaaja Arto Lappalainen kuvaa pääasiassa lintuja, sillä ne ovat kiehtoneet häntä pienestä asti.  Linnut on kuvattu luonnossa luonnollisissa elinympäristöissään Suomessa sekä Pohjoismaissa.

“Mytologioiden mukaan linnut olivat mukana jo, kun maailma luotiin. Erityisesti vesilinnut, kotka, haukka, pöllö, kurki, joutsen ja käki ovat kansainvälisten tarinoiden lintuja. Maailmalla haukka on yhtä myyttinen kuin kotkakin, joka vei esimerkiksi inkojen sielut taivaaseen”, Lappalainen kuvailee.

Idean taidenäyttelytilasta on kehitellyt matkailualan opettaja Johanna Lähde, joka sai inspiraatiota aiemmista tapahtumista sekä ravintolan kauniista arkkitehtuurista. Näyttelytila on toteutettu yhteistyössä ravintolan henkilöstön kanssa, ja jatkokehitys on tarkoitus toteuttaa yhteistyössä matkailualan opettajien ja opiskelijoiden kanssa.

Toivon kuvieni tuovan iloa kaikille katsojille itseni lisäksi.

Arto Lappalainen