Siirry sisältöön

Teknologiatiistai

Sasky mukana valtakunnallisessa Teknologiatiistaissa yhdessä yritysten kanssa

SASKY koulutuskuntayhtymän (Saskyn) oppilaitoksia on mukana valtakunnallisessa Teknologiatiistaissa 22.11.2022. Teknologiatiistai on ammattioppilaitosten ja teknologiayritysten yhteinen tapahtumapäivä, joka näkyy kaikkialla Suomessa. Päivän aikana Saskyn oppilaitokset tarjoavat yhdessä yritysten kanssa mahdollisuuden tutustua kone- ja tuotantotekniikan ammatilliseen koulutuksen sekä teknologiayritysten tarjoamiin tulevaisuuden mahdollisuuksiin. Päivä on suunnattu erityisesti yläkoululaisille sekä heidän opettajilleen ja vanhemmilleen.

Mänttä-Vilppulassa yritysvierailuja

Mänttä-Vilppulassa kaupungin yläkoulut ovat mukana Teknologiatiistaissa niin, että koulujen 8. -luokkalaiset tutustuvat kahteen alan yritykseen, Javaskoon ja Refimexiin päivänä aikana. Alueen 9. -luokkalaiset pääsevät tutustumaan Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksen kone- ja tuotantotekniikan koulutukseen ja oppimisympäristöihin syksyn aikana oppilaitoksessa järjestettävillä ammattipäivillä, jotka ovat olleet varsin suosittuja.

Vammalan ammattikoululla varaslähtö Teknologiatiistaihin

Saskyn Vammalan ammattikoululla otetaan tänä vuonna varaslähtö Teknologiatiistai -tapahtumaan jo maanantaina 21.11.2022, jolloin alan yrityksiä on esillä avointen ovien päivän yhteydessä. Paikan päälle teknologia-alan yrityksistä ovat tulossa mm. Vexve Oy ja Fortaco.

Saskyn vahva yritysyhteistyö esillä Hämeenkyrössä

Saskyn Ammatti-instituutti Iisakki on kutsunut Teknologiatiistaina alueen peruskoulujen 8. ja 9.-luokkalaisia vierailemaan oppilaitoksen Hämeenkyrön toimipisteeseen. Vierailla on mahdollisuus tutustua kone- ja tuotantotekniikan sekä sähkö- ja automaatioalan oppimisympäristöihin ja aloilla opiskeluun. Lisäksi paikalla on teknologia-alojen yhteistyöyrityksiä, kuten Agco Power ja ST-koneistus. Sasky on hankkinut ko. yritysten kanssa yhteistyössä yhteisiä oppimisympäristöjä, joihin on myös mahdollista päivän aikana tutustua. Myös Metsä Groupin Kyron yksikkö on tulossa oppilaitokselle esittelemään toimintaansa.

Jatkot Parkanossa torstaina 24.11.2022

Teknologiatiistain jatkoksi järjestetään Parkanossa Ammattitorstai -tapahtuma, jossa Saskyn Ammatti-instituutti Iisakki on myös vahvasti mukana. Tapahtumassa ovat Saskyn tarjonnasta esillä kone- ja tuotantotekniikan sekä sosiaali- ja terveysalan koulutukset sekä joukko näiden alojen yrityksiä, kuten Kolmostien terveys, Fennosteel ja Supersteel. Vieraaksi on kutsuttu 8. ja 9.-luokkalaisia Parkanosta ja lähialueilta.

Lisätietoa: Teknologiatiistain verkkosivut (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)