Siirry sisältöön

Tekoälyn hyödyntäminen osaamisen ennakoinnissa

Tekoäly, Tekoäly –  Tekoäly on muutakin kuin vain muotisana. Miten ja ennen kaikkea miksi hyödyntää tekoälyä osaamisen ennakoinnissa ja tunnistamisessa?

Tekoälyn hyödyntäminen osaamisen ennakoinnissa ja tunnistamisessa – webinaari tiistaina 28.3. klo 13:00 -15.30

Webinaarin tavoitteena on lisätä ymmärrystä tekoälyn käytöstä ja hyödyntämisestä osaamistarpeiden ennakoinnissa sekä osaamisen tunnistamisessa niin seutukaupunkien, oppilaitosten, yritysten kuin myös muiden toimijoiden, ja yksilöiden näkökulmasta.

Pitkän linjan tekoälytutkija Harri Ketamo johdattaa meidät tekoälyn teemaan, – opimme miten analytiikkaa ja dataa voidaan hyödyntää osaamisen ennakoimisessa ja tunnistamisessa. Webinaarissa käydään läpi, miten lähteä liikkeelle tekoälyn käyttöönotossa ja millaiset ovat EU:n suuntaviivat osaamisdatan tulevaisuuden älykkäälle käytölle.

Harri Ketamo (FT, KL) on Headai oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Hänellä on pitkä kokemus tekstianalytiikan ja laskennallisten mekaniikkojen käytöstä niin tieteessä, oppimisessa kuin viihteessä: yli 300 julkaisua, joista yli 100 kansainvälisiä referee-artikkeleita. Harri on saavuttanut kymmeniä teknologiapalkintoja Suomessa ja maailmalla. Harri toimii lisäksi senior fellow:na Turun yliopistolla ja Satakunnan ammattikorkeakoulussa sekä dosenttina Tampereen yliopistolla. Headai on suomalainen kognitiivista tekoälyä ennakoivaan osaamisen kehittävä teknologiayritys, joka mahdollistaa osaamisen kysynnän ja tarjonnan vertailun ihmisten, työpaikkojen, yritysten, koulutuksen ja koulutuskuvausten välillä.

Tapahtuma on maksuton eikä vaadi ilmoittautumista. Pääset mukaan webinaariin tästä linkistä(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

Nauhoite tapahtumasta tulee seutukaupunkiosaajat.fi – sivustolle ja sosiaalisen median kanaviin muutama viikko webinaarin jälkeen.


Webinaarin järjestää Ketterää osaamista -hanke. Hankkeen yhtenä keskeisenä tavoitteena on edistää osaavan työvoiman saatavuutta mm. toimimalla aktiivisesti mukana osaajatarpeeseen vastaavan koulutuksen lisäämiseksi alueelle ja etsimällä uusia ratkaisuja osaajatarpeiden ennakoimiseen, tunnistamiseen, keräämiseen ja saadun tiedon hyödyntämiseen. Yhtä lailla hankkeen toimenpiteillä edistetään eri toimijoiden yhteistyötä mm. ennakoinnin ja siihen liittyvän tiedon hyödyntämisessä. Hanke on osa seutukaupunkien osaavan työvoiman saatavuuden edistämistä tukevaa hankekokonaisuutta ja sitä rahoittaa Etelä-Pohjanmaan liitto. Lisätietoja: seutukaupunkiosaajat.fi