Siirry sisältöön

TELMA -koulutus alkaa Sastamalassa

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) ja Kiipulasäätiö (Kiipula)(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) ovat solmineet yhteistyösopimuksen vaativan erityisen tuen ammatillisen koulutuksen järjestämisestä Sastamalassa.

Taustalla selvitystyö erityisopetuksesta

Saskyn yhtymähallitus päätti toukokuussa 2022 toteuttaa selvityksen erityisopetuksesta Saskyn koko oppilaitosverkoston ja toiminta-alueen osalta. Selvityksen pohjaksi tehtiin kaksi kyselyä, jotka toteutettiin syksyllä 2022. Toinen kysely toteutettiin Saskyn jäsenkunnille ja toinen kohdistettiin Suomessa toimiville ammatillisille erityisoppilaitoksille. Selvityksen perusteella on Kiipulan kanssa jatkettu neuvotteluja vaativan erityisen tuen ammatillisen koulutuksen järjestämisestä Saskyn toiminta-alueella.

Yhteistyösopimuksessa sovittu koulutuksen aloittamisesta Sastamalassa

Neuvottelujen tuloksena Saskyn ja Kiipulan välillä on 23.1.2023 allekirjoitettu yhteistyösopimus, jossa Kiipulasäätiö sitoutuu järjestämään SASKY koulutuskuntayhtymän toiminta-alueella Sastamalassa 1.8.2023 alkaen vaativan erityisen tuen ammatillista koulutusta (yksi ryhmä, enimmillään 7 opiskelijavuotta vuosittain). Koulutustarve sekä vaativan erityisen tuen kehittäminen, ohjaus ja tuen toteuttaminen vahvistetaan yhteisneuvottelulla vuosittain. 

Ensimmäinen ryhmä aloittaa Saskyn tiloissa Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksella 9.8.2023. Kolutukseen hakeudutaan yhteishaun kautta (21.2. – 21.3.2023).

TELMA-koulutus erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus eli TELMA-koulutus(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) on tarkoitettu erityistä tukea tarvitsevalle opiskelijalle, jolla ei sairauden tai vamman vuoksi ole mahdollisuutta siirtyä tutkintotavoitteiseen koulutukseen. TELMA-koulutuksessa opetus suunnitellaan opiskelijan henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien mukaan. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää 1-3 vuotta opiskelijan yksilöllisen suunnitelman mukaan.

Lisätietoja antavat

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja, SASKY koulutuskuntayhtymä
Puh. 050 340 6221, antti.lahti(at)sasky.fi

Anna-Leena Kivipuro, ammatillisen koulutuksen johtaja, SASKY koulutuskuntayhtymä
Puh. 050 587 9344, anna-leena.kivipuro(at)sasky.fi

Katariina Autio, koulutuspäällikkö, Kiipula
Puh. 040 655 0662, katariina.autio(at)kiipula.fi 

Anne Saari, apulaisrehtori, Kiipula
Puh. 040 905 2884, anne.saari(at)kiipula.fi