Siirry sisältöön

Tunnusten kalasteluhyökkäys käynnissä Pirkanmaalla.

SASKY Koulutuskuntayhtymään on kohdistunut vakava sähköpostin välityksellä tapahtuva tunnusten kalasteluhyökkäys.

Viimeisen kahden tunnin aikana sähköpostitse on saapunut useita tuhansia viestejä ulkoisilta tunnetuilta toimijoilta ja tavoittanut samalla suuren osan Saskyn henkilökunnasta. Valitettavasti pieni joukko Saskyn käyttäjistä on avannut ja reagoinut sähköpostissa olevien linkkien sisältöihin. Avauksien ja reagointien johdosta Saskyn henkilöstön nimissä on lähtenyt huijausviestejä ulospäin, muun muassa yhteistyökumppaneille. Joihinkin sähköpostiosoitteisiin viesti on lähetetty useampaan kertaan.

Suosittelemme poistamaan nämä viestit sähköpostijärjestelmästä avaamatta niitä. Tunnistat huijausviestin sähköpostiviestin otsikkotiedoista, joissa on lukenut ”VL: Vastaanottokuittaus -”. Viestin sisällössä on linkki, jota on kehotettu avaamaan. VL: Vastaanottokuittaus -viestihuijaus on saatu vähennettyä ja tietohallinto tutkii edelleen järjestelmätason vaikutuksia.

Huijausviestien muoto on muuttunut perjantain 1.9.2023 jälkeen. Uusimmassa huijauksessa viestin muoto on vaihtunut tiedoston jakamiseksi. Teemme toimenpiteitä sekä selvitämme tilannetta parhaillaan. Älä avaa tuntemattomia linkkejä tai liitteitä sähköpostista myöskään tutuilta lähettäjiltä. Varmista aina viestin aitous!

Päivitämme tätä tiedotetta, viimeisin päivitys 5.9.2023 klo 9.30.

Asiasta lisää mediassa:

Särkänniemen sähköposteista lähti huijausviestejä – Tampere – Aamulehti(siirryt toiseen palveluun)

Johtaja klikkasi Särkänniemen viestiä ja pian lähti 400 outoa sähköpostia: huijausviestit leviävät nyt Tampereella (yle.fi)(siirryt toiseen palveluun)