Siirry sisältöön

Työ & Taito -palkinto Saskylle

Saskylle on myönnetty valtakunnallinen Työ & Taito -palkinto

SASKY koulutuskuntayhtymälle (Saskylle) on myönnetty vuoden 2023 Työ & Taito -palkinto. Voitto julkistettiin ja kiertopalkinto luovutettiin 15.2.2023 Helsingissä Suomen Yrittäjien koulutusjohdon foorumin yhteydessä.

Työ & Taito -palkinto on osoitus ammattiosaamisesta, yrittäjyydestä ja työelämäyhteistyöstä

Mestarikiltaneuvoston, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry:n ja Suomen Yrittäjien Työ & Taito -palkinto nostaa esille kädentaitoja, osaamista ja yrittäjyyttä ja se jaetaan ammatillisen koulutuksen järjestäjille vuosittain. Palkinnon keskeisinä kriteereinä ovat aktiivisuus ja innovatiivisuus työelämäyhteistyössä, yrittäjyyden tukemisessa ja ammattitaidon hankkimisessa. Vuoden 2023 erityisteemoina olivat mm. tutkimus-, kehittämis- ja innovaatioyhteistyö yritysten kanssa sekä kestävän kehityksen toteuttaminen oppilaitoksen toiminnassa ja yritysyhteistyössä.

Kannustuksesta syntyy innostus

Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kommentoi voittoa seuraavasti: “SASKY koulutuskuntayhtymän puolesta haluan kiittää koko osaavaa henkilöstöä opiskelijoitten ja työelämän parhaaksi toteutettujen käytäntöjen rakentamisesta. Kannustuksesta syntyy innostus ja uskon, että tämäkin palkinto omalta osaltaan innostaa meitä Saskylaisia vahvistamaan entisestään työelämän kanssa tapahtuvaa vuoropuhelua.”

Saskyn vahva ja joustava työelämäyhteistyö saa kiitosta

Palkinnon myöntäneet tahot kertovat, että Saskyn toiminnassa näkyvät vahvasti kilpailun keskeisimmät kriteerit: oppisopimuskoulutusten laajuus, maahanmuuttajien osallistuminen oppisopimuskoulutukseen ja muuhun työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen, työelämäyhteistyö yritysten kanssa ja kestävä kehitys oppilaitoksen toiminnassa ja yritysyhteistyössä.

Saskyn vahva ja laaja työelämäyhteistyö saa raadilta kiitosta joustavuudesta sekä siitä, että käytännön toimet syntyvät poikkeuksellisen nopeasti. Valinnan perusteluissa mainitaan myös, että oppisopimuskoulutus opiskelumuotona on johtanut erinomaiseen työllistymineen niin hyvin, että osa opiskelijoista työllistyy yrityksiin jo opiskelun aikana ja suorittaa tutkinnon loppuun oppisopimussuhteessa yritykseen.

Kaksi henkilöä pitä käsissään kylttiä, yksi pitää puhetta mikrofoni kädessä, taustalla näkyy powerpoint-esitys.
Saskysta palkinnon vastaanottivat Anna-Leena Kivipuro, Anna Hemmi ja Antti Lahti

Lisätietoja

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja
SASKY koulutuskuntayhtymä
puh. 050 340 6221

Työ & Taito -palkinto(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)