Siirry sisältöön

Työelämän rajapinta -palvelusivusto

Työelämän rajapinta -palvelusivusto(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) jatkaa TYRSKY-hankkeessa saavutettujen toimien edistämistä Pirkanmaan ammatillisen koulutuksen ja työelämän yhteistyön eteen.

TYRSKY -hanke on kehittänyt vahvasti työelämän ja ammatillisen koulutuksen yhteistyötä

TYRSKY-hanke on ollut merkittävä voimavara työelämän ja ammatillisen koulutuksen kehittämisessä Pirkanmaalla. Viimeisen kolmen vuoden ajan hanke on mullistanut tapaa ajatella koulutuksen järjestäjien ja työelämän välistä yhteistyötä. Saavutetut tulokset ovat merkittäviä ja ne tarjoavat täysin uusiakin näkökulmia siihen, kuinka toimijat voivat yhdessä vastata työelämän muuttuviin tarpeisiin. Hankkeessa on edistetty oppilaitosten välistä yhteistyötä, luotu uusia mahdollisuuksia opiskelijoille sekä vahvistettu alueen työelämän ja koulutuksen synergiaa.

Hankkeen aikana on kehkeytynyt toimiva osaamisen ekosysteemi pirkanmaalaisten ammatillisten toisen asteen koulutuksen järjestäjien välille, ja on siirrytty toimintatapaan, jossa kilpailuasetelma vähenee ja keskiöön nousevat työelämän tarpeet.

Palvelusivusto vastaa ketterästi työelämästä kumpuaviin tarpeisiin

Hankkeen tärkein tulos on ollut yhden luukun palvelumallia käyttävä palvelusivusto työelämänrajapinta.fi, jonka avulla työelämän edustajat tavoittavat kaikki yhdeksän pirkanmaalaista koulutuksen järjestäjää yhdellä yhteydenotolla. Jatkossakin ekosysteemi vastaa työelämästä kumpuaviin tarpeisiin ketterästi ja yhdeksän koulutuksen järjestäjän hartiavoimin. Palvelun toimivuuteen panostetaan ja sen luvataan toimivan edelleen kolmen päivän vastausajalla yhteydenotosta.

Hankkeen merkittäviä tuloksia

Tavoitteena lisätä työelämän tietoisuutta ja parantaa yhteistyötä

Hankkeen tavoitteena oli lisätä työelämän tietoisuutta ammatillisen koulutuksen ja yhteistyön mahdollisuuksista sekä yhdenmukaistaa opiskelijoiden polkuja kohti työelämää. Hanke on myös pyrkinyt löytämään uusia tapoja tukea jatkuvaa oppimista, edistämään opiskelijoiden työmarkkinavalmiuksia ja kehittämään uudenlaisia tapoja kartuttaa ammatillista osaamista työelämäyhteistyössä erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden näkökulmasta. Lisäksi tavoitteena oli muodostaa pirkanmaalainen osaamisen kehittämisen ekosysteemi.

TYRSKY – Työelämän rajapinta koulutuksen kehittämisen ytimessä on ESR-rahoitteinen hanke, jonka toiminta-aika on 1.9.2020-31.8.2023.

Työelämän rajapinnassa ovat mukana ammatillisen koulutuksen järjestäjät: AhlmanEdu, Aitoon koulutuskeskus, Ammattiopisto Luovi, Kiipulan ammattiopisto, SASKY koulutuskuntayhtymä, Tampereen aikuiskoulutuskeskus TAKK, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Valkeakosken ammattiopisto VAAO ja Varalan urheiluopisto.

Lisätietoja

Riika Kankaanpää, projektipäällikkö
riika.kankaanpaa(at)sasky.fi
p. 040 624 1139