Siirry sisältöön

Työvoimakoulutuspilotti Sastamalassa

Sastamalan Kiikassa sijaitseva Lastux oy (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)on yksi Saskyn koulutuksen yhteistyökumppaneista. Lastux työllistää noin kymmenen henkilöä, pääasiassa koneistajia. Lastuxin liikevaihto tänä vuonna on noin 1,8 miljoonaa ja se perustuu pääasiassa pitkäaikaisiin asiakassuhteisiin. Kasvun odotetaan jatkuvan ja yritykselle onkin valmistumassa ensi vuonna uusi, isompi toimitila.

Lastuxin tarjoamat koneistuksen ja hitsauksen työtehtävät ovat monipuoliset ja heillä on tarjota työtä myös uusille osaajille. Keskeisimpänä osaamisena palkattavalla työntekijällä tulisi yrityksen edustajan mukaan olla yhden osa-alueen kunnollinen, käytännön osaaminen, muu opitaan työssä. Työ edellyttää myös sopeutumista vuorotyöhön, työyhteisöön ja jonkin verran sosiaalista luonnetta.

Saskyn järjestämässä ”Uusia metallin osaajia Sastamalaan” -työvoimakoulutuspilotissa kartoitettiin paikallisten työnantajien rekrytointitarpeita ja koulutukseen valituille järjestettiin mahdollisuus yritysvierailujen kautta tutustua tarjolla oleviin työtehtäviin eri yrityksissä. Tällä tavalla Lastuxiinkin saatiin harjoittelija koulutukseen liittyvän opintojakson ajaksi. Harjoittelun jälkeen hänet rekrytoitiin Lastuxiin palkkatyöhön.

Työvoimakoulutuspilotissa on ollut mukana myös muita paikallisia kone- ja metallialan työnantajia ja koulutusmalli on herättänyt kiinnostusta myös muualla Pirkanmaalla. Yhteistyö kone- ja metallialan työnantajien kanssa jatkuu ja sitä kehitetään osaamisen kehittymisen tarpeiden mukaisesti myös ensi vuonna. Lisää yrittäjiä mahtuu mukaan!

Ota yhteyttä ja kysy lisää:

Minnaliisa Lampi,
koulutuskoordinaattori, Sasky
puh. 040 167 9050
minnaliisa.lampi(at)sasky.fi

Pilotin ekosysteemissä mukana:

SASKY koulutuskuntayhtymä, Sastamalan kaupungin Yrityspalvelut ja Sastamalan kaupungin Työllisyyspalvelut sekä Pirkanmaan ELY-keskus ja TE-toimisto.