Siirry sisältöön

Uusia metallin osaajia Sastamalaan

Uusia metallin osaajia Sastamalaan -työvoimakoulutus on SASKY koulutuskuntayhtymän ja Sastamalan kaupungin yhteistyössä organisoima koulutus. Mukana toteutuksessa ovat Sastamalan työllisyys- ja elinkeinopalvelut, Aiko academy, Saskyn henkilöstöä ja hanketyöntekijöitä sekä Pirkanmaan TE-toimisto ja ELY-keskus.

Koulutus on tarkoitettu asiakkaille, joilla on kone- ja metallialan koulutus ja/tai aikaisempaa kokemusta työskentelystä metalliteollisuudessa. Koulutus sopii hyvin myös alanvaihtajalle. Tavoitteena on nopea työllistyminen yrityksen palvelukseen yksilöllisen koulutuksen kautta.

Ensimmäinen ryhmä aloitti maaliskuussa

Alkuvaiheessa kartoitettiin työnantajat ja selvitettiin heidän rekrytointitarpeitaan. 9 sastamalalaista yritystä ilmoitti olevansa kiinnostunut koulutusyhteistyön aloittamisesta ja sen kautta mahdollisesta rekrytoinnista. Sasky järjesti kiinnostuneille asiakkaille ja yrityksille infotilaisuuden, jossa koulutuksen järjestäjä ja yritykset pääsivät esittäytymään ja työnhakija-asiakkaat saivat mahdollisuuden kysellä. Koulutukseen hakeutui 12 henkilöä, joista haastateltiin 9 ja koulutukseen valittiin 7. Koulutus alkoi Vammalan ammattikoululla 28.3.2022.

Opiskelijoiden osaaminen kartoitettiin heti koulutuksen alkaessa ja sen pohjalta tehtiin suunnitelmat puuttuvan osaamisen hankkimisesta. Kolme opiskelijaa suuntautui hitsaajan työtehtäviin ja neljä koneistukseen.

Yritykset järjestivät opiskelijoille työpaikkavierailuja, jossa oli mahdollisuus tutustua sekä työnantajaan että työtehtäviin ja -ympäristöön. Osaamisen kehittyessä ja kesän lähestyessä opiskelijat siirtyvät työelämään joko koulutussopimuksella, oppisopimuksella ja tai kokoaikatyöhön.

Mukaan seuraavaan ryhmään?

Seuraavan kerran koulutus aloitetaan syyskuussa 2022. Koulutukseen voi hakea 5.8.2022 saakka te-palveluiden verkkosivujen kautta.

Linkki hakuilmoitukseen:
Haussa oleva työvoimakoulutus – Haku hakutekijöillä (te-palvelut.fi)(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Haastattelut järjestetään 22.8.2022 ja koulutus alkaa 5.9.2022.

Haussa metallialan osaajia?

Työnantaja, mikäli sinulla on rekrytointitarvetta kone- ja metallialan osaajille, ota meihin yhteyttä:

SASKY koulutuskuntayhtymä:
koulutuspäällikkö kari.kuurila(at)sasky.fi, p. 040 184 9768 tai
koulutuskoordinaattori minnaliisa.lampi(at)sasky.fi, p. 040 167 9050

Sastamalan työllisyyspalvelut:
palveluohjaaja sari.korpela(at)sastamala.fi, p. 050 340 2030

Sastamalan elinkeinopalvelut:
mikko.rauva(at) sastamala.fi, p. 050 514 4303

Kolmen kuvan kollaasi, jossa esitellään eri työtehtäviä metalliteollisuudesta, kuvan päällä valkoisella pohjalla musta teksti työvoimakoulutus.