Siirry sisältöön

Uusia pyöräilyreittejä hankkeen avulla

Kyrö- ja Aure ovat Luoteis-Pirkanmaalle ja Jämijärvelle toteutetut pyöräilyreitit. Ne löytyvät Järvienreitit(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) – sivustolta, jolle on koottu Pirkanmaalla olevia pyöräilyreittejä. Reitit ovat ladattavissa sivustolta mobiilisovelluksena kännykkään. Reiteistä on saatavana myös paperikartta, joka löytyy kuntien infopisteistä.

Reittien suunnittelussa mukana ovat olleet kuntien elinkeinotoimijat, yritykset, kuntalaiset ja Ekokumppanit Oy. Ekokumppanit Oy on vastannut sivuston toteutuksesta ja he toimivat jatkossa myös sivuston ylläpitäjänä. Tänä kesänä reitistöllä ei vielä ole opasteita, joten matkaa tehtäessä on luotettava karttaan ja omiin suunnistustaitoihin. Reiteillä on mahdollista liikkua myös autolla.

Kyröreitti kulkee Hämeenkyrön, Ikaalisten ja Jämijärven maisemissa kiertäen Kyrösjärven. Aurereitti puolestaan sijoittuu Parkanon ja Kihniön alueelle. Reiteillä liikuttaessa esiin nousevat alueiden ominaispiirteet ja luonnon monimuotoisuus. Reitit tarjoavat hyvän mahdollisuuden tutustua alueen palveluihin, nähtävyyksiin, luontoon ja historiaan.

Kyrö- ja Aure- pyöräilyreitit on toteutettu SASKY koulutuskuntayhtymän hallinnoimassa Kolmostietä kylille -hankkeessa. Hanketta rahoittavat Satakunnan Ely-keskus, Leader Pohjois-Satakunta ja Leader Joutsenten reitti. Hankkeiden avulla toteutettavat kehittämistoimenpiteet ovat osa yhdessä alueen kuntien kanssa tehtävää aluekehitystoimintaa. Toiminnan tavoitteena on alueen pito- ja vetovoiman vahvistaminen ja elinvoimaisuuden lisääminen.

Aino-Riitta Joutsen.

Aino-Riitta Joutsen
Kolmostietä Kylille -hanke

Hankerahoittajien logoja, EU maaseuturahasto, Leader, Leader Pohjois-Satakunta ja Leader Joutsenten Reitti.