Siirry sisältöön

Vieraita Opetus- ja kulttuuriministeriöstä

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylimpiä virkamiehiä kävi 25.3.2022 tutustumassa Saskyn toimintaan Ikaalisissa IDEA-kampuksella. Delegaatioon kuuluivat neuvotteleva virkamies Ville Heinonen, opetusneuvos Jukka Lehtinen sekä ministerin erityisavustaja Anna Mäkipää

Saskyn vahva yhteistyö kuntien ja yritysten kanssa kiinnosti

Päivän aikana käytiin antoisia keskusteluja toisen asteen koulutuksesta sekä Saskyn vahvasta yhteistyöstä toiminta-alueensa kuntien ja elinkeinoelämän kanssa. Kuntayhtymäjohtaja Antti Lahti kertoi esimerkkejä mm. yhteisistä kone- ja laiteinvestoinneista yritysten kanssa sekä oppimisympäristöistä, jotka on osin rahoitettu Saskyn jäsenkuntien peruspääoman korotuksilla. Hän korosti myös sitä, että jatkossakin osaavan työvoiman saatavuus myös seutukunnilla on säilytettävä ja tämä tarkoittaa mm. sitä, että jatkossakin on tarjottava myös laadukasta opetusta ko. alueilla.

Pitkään keskusteltiin myös ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteistyöstä sekä lukiokoulutuksen rahoituksesta. Sasky on viime vuosina toteuttanut kaksi fuusiota lukiokoulutuksen suhteen, kun Ikaalisten lukio ja Ruoveden lukio ovat liittyneet Saskyyn.

Opiskelijat korostivat opiskelijaterveydenhuollon tärkeyttä

Paikalla oli myös Saskyn opiskelijoita ja ministeriön edustajat kyselivät heiltä mm. korona-ajan vaikutuksista opiskeluun. Opiskelijat korostivat opiskelijahuollon merkitystä erityisesti poikkeustilanteissa kuten etäopiskelussa, samalla he myös kertoivat tyytyväisyytensä siitä, että Saskyn alueella etäopetusjaksot koronan aikana jäivät onneksi suhteellisen lyhyiksi. Opiskelijat toivoivat myös kannustusta oman alan töihin hakeutumiseen jo opiskeluaikana.

Vierailu huipentui lasihyttiin

Keskustelujen lisäksi vieraat tutustuivat Suomen ainoaan aseseppiä kouluttavaan osastoon Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksella ja pääsivät käytännön tasolla tutustumaan lasialan koulutukseen. Otteet lasinpuhallushytissä näyttivät sen verran hyviltä, että vieraita muistutettiin, että myös lasinpuhalluksen opintoihin voi hakea jatkuvassa haussa ympäri vuoden!

Kiitos vieraille käynnistä ja kaikille saskylaisille onnistuneen vierailun järjestämisestä!

Opetus- ja kulttuuriministeriön vieraita tutustumassa Ikatan aseseppien koulutukseen.
Opetus- ja kulttuuriministeriön delegaatio tutustumassa aseseppien koulutukseen Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa

Lisää kuvia vierailusta löydät Saskyn Facebook-tililtä.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)