Siirry sisältöön

Taideteollisuusalan perustutkinto

Taideteollisuusalan perustutkinto | Artesaani | Tuotteen valmistuksen osaamisala

Kuvassa punaoranssin sävyinen lohikäärme, joka on ripustettu kattoon ketjuin.
Oppilaitos:
Sasky Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitos
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Taidealat
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Lavasterakentaja luo maailmoja

Lavasterakennuksen artesaani rakentaa tilaustöinä erilaisia teatterikulisseja, tuotteita, ympäristöjä ja rekvisiittaa. Lavasterakentaja valmistaa työt piirustusten ja pienoismallien mukaan. Lavasteiden valmistus on projektityötä, jossa oppii yhteistyötaitoja ja joustavuutta.

Artesaaniopintojen aikana työskennellään hyvin laajasti erilaisten materiaalien ja tekniikoiden parissa kiertotaloutta unohtamatta. Lavasterakennuksen opinnoissa tutustutaan myös 3D-tulostukseen ja suurkuvatulostukseen.

Lavasterakentajia työskentelee esim. teattereissa, elokuvateollisuudessa, messutapahtumissa sekä teemapuistojen ja luovien toimintaympäristöjen rakentamisessa.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Taideteollisuusalan perustutkinto, lavasterakentaminen

  Paikkakunta
  Sastamala
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Lavasterakentaja valmistaa annettujen piirustusten ja pienoismallien mukaisia teatterikulisseja, joiden rakentamiseen tarvitaan mielikuvitusta sekä kykyä toteuttaa ne eri materiaaleista.
  Lavasteiden valmistus on projektityötä, jossa oppii yhteistyötaitoja ja joustavuutta.

  Lavasterakentajia työskentelee teattereissa, elokuvateollisuudessa, messutapahtumissa ja teemapuistojen rakentamisessa.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Lavasterakentajan ammatissa tarvitaan kätevien käsien lisäksi ongelmanratkaisutaitoja, oivalluskykyä, visuaalista silmää, kolmiulotteista hahmotuskykyä, joustavuutta ja ryhmätyöskentelytaitoja. Hakijoille pidetään valintahaastattelu.

Koulutuksen sisältö

Lavasterakennuksen artesaaniopinnoissa perehdytään monipuolisesti erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin erilaisten lavasteiden valmistuksessa.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa:

Lue Marikan kansainvälinen opiskelijatarina

Marika Jalava on ollut opintojensa aikana useamman kerran ulkomailla työssäoppimisjaksolla.