Lataa pdf

Lentokoneasennuksen perustutkinto Part 147/66 B1.1. (2-3 vuotinen koulutus)

Lentokoneasentaja
Osaamisala: Lentokoneasennuksen osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Lentokoneasentajan työhön kuuluu eri laajuisia määräaikaishuoltoja, päivittäisiä tarkastuksia, vikakorjauksia ja laitevaihtoja. Tehtäviin kuuluu lisäksi järjestelmien testauksia ja rakenteiden korjauksia. Lentokoneasentajan työ on pääsääntöisesti ryhmätyötä. Ammatissa tarvitaan vahvaa teknistä osaamista ja siinä korostuvat oikea asenne, luotettavuus, vastuullisuus ja huolellisuus. Lentokoneasentajat työllistyvät tyypillisesti ilmailuteollisuuteen, lentoyhtiöihin, huoltoyrityksiin sekä Ilmavoimiin.

Lentokoneasennuksen perustutkinto on PART-147/66 B1/B1.2 -tason koulutusta, jota säätelee Euroopan unionin yhteisen ilmailuviranomaisen, EASA:n (European Aviation Safety Agency) määräykset, joiden tavoitteena on yhdenmukaistaa alan toiminnot ja menettelytavat kaikissa Euroopan maissa. Ilmailuviranomainen vaatii ennen työssäoppimisen alkua opiskelijoilta myös suppean turvallisuusselvityksen.

Koulutuksen kuvaus

Lentokoneasentaja on lentokoneiden tai helikoptereiden asennukseen, huoltoon ja korjaukseen erikoistunut koneenasentaja.

Ammatissa tarvitaan vahvaa teknistä osaamista sekä huolellisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja.
Lentokoneasentajia työskentelee lentoyhtiöiden, lentopalveluyhtiöiden, puolustusvoimien, lentokonekorjaamoiden ja lentokoneita valmistavien yritysten palveluksessa.

Opinnot toteutetaan monimuoto-opintoina. Lähiopetusta opintojen aikana n. 20 päivää, muutoin verkko-opetusta. Opinnot on mahdollista suorittaa joustavasti työn ohessa.

Kenelle

Opinnot on tarkoitettu A-tason suorittaneille, ilmailuteollisuudesta kokemusta omaaville tai siellä työskenteleville.

Kustannukset opiskelijalle

Opetus tapahtuu nykyaikaisena opetuksena monipuolisesti eri variaatioina. Tiedonhakuun ja harjoituksiin tarvittavat tilat ja laitteet ovat opiskelijoiden käytössä koulutuksen ajan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Perustutkinnon jälkeen osaamista voi hankkia lisää esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana. Huomioithan alan terveydelliset vaatimukset, katso lisää sasky.fi/leko

Haastattelemme ja testaamme hakijat ennen opiskelijavalintaa. Näin pyrimme selvittämään, että hakija soveltuu huoltohenkilöstön tehtäviin.

Valintakriteereissä painotamme lentokonetöihin tarvittavaa asennetta, rehellisyyttä ja ahkeruutta. Lisäksi ilmailuviranomaisella on omat ehtonsa lentoasemilla työskenteleville: mm. fyysiset ja psyykkiset ongelmat sekä rikosrekisteri voivat olla esteitä työhön pääsylle.

Ennen työssäoppimisjaksoa yritykset selvittävät opiskelijoiden taustat.

Lisätietoja antaa

Koulutuspäällikkö Tomi Kuusela
Mäntän seudun koulutuskeskus
puh. 044 728 9186
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen