Lataa pdf

Taideteollisuusalan perustutkinto, kultasepänala

Artesaani
Hakuaika: 1.1.2023 – 31.12.2023
Osaamisala: Jalometallialan osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Kultasepänala antaa mahdollisuuden toteuttaa toiveitaan kädentaitojen kautta. Kultasepältä vaaditaan luovuutta, tarkkaa työskentelyotetta ja harrastuneisuutta ammatissa menestymiseen.

Kultaseppä suunnittelee ja valmistaa yksittäis- ja sarjatöitä sekä erikoistilaustöitä asiakkaiden toiveiden mukaan jalometalleista. Kultaseppä työskentelee omassa yrityksessä tai toisen palveluksessa kultasepänverstaassa tai –liikkeessä.

Koulutus sisältää:
Jalometallien tuntemus ja käyttö
Jalometallikorujen suunnittelu ja valmistusmenetelmät
Jalo- ja korukivien istutusmenetelmät
Jalo- ja korukivien tuntemus
Kultasepänalan yrittäjyys ja toimintakulttuuri

Opiskeluaika on noin 2 vuotta.

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet jatkuvan haun kautta, joilla on jo aiemmin suoritettuna jokin muu tutkinto. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Eija Uotila
puh. 050 345 8725
etunimi.sukunimi@sasky.fi

Hae koulutukseen