Siirry sisältöön

Opiskelijan sairastuminen oppilaitoksessa opiskelupäivän aikana

Tarkennus koronavirusta koskevaan ohjeistukseen tapauksessa, jossa opiskelija ryhmässä ilmoittaa saaneensa flunssan oireita ja on/tai on ollut opiskelemassa ryhmässä.

  1. Opiskelijan käyttöön annetaan kasvomaski.
  2. Opiskelija ohjataan kotiin / erilliseen tilaan odottamaan kuljetusta kotiin. Opiskelija ohjeistetaan ottamaan yhteyttä oman kotikunnan koronaneuvontaan (kyseisessä tilanteessa oleva henkilökunnan jäsen ohjaa).
  3. Asiasta informoidaan terveydenhoitajaa (kunnan palveluksessa). Terveydenhoitajalta voi puhelimella kysyä neuvoa, mutta ei ohjata kouluterveydenhoitajan vastaanotolle (tartuntavaara).
  4. Muun opiskeluryhmän kanssa opetusta jatketaan normaalisti.
  5. Sairaaksi ilmoittautuneen opiskelijan tulee olla kotonaan, kunnes hän saa testituloksen (ilmoitus vastuuopettajalle).
  6. Opiskelijan saatua negatiivisen tuloksen tulee hänen ilmoittaa siitä heti vastuuopettajalle. Testitulos käy tässä tapauksessa todistuksesta hyväksytystä poissaolosta.
  7. Mikäli tulos on positiivinen, paikallinen tartuntatautiviranomainen on yhteydessä ko. opiskelijaan. Viranomainen on yhteydessä oppilaitokseen altistuneiden jäljittämiseksi ja antaa tarvittavat lisäohjeet oppilaitokselle.
  8. Muistetaan kysyä myös opiskelijan kuulumisia / vointia

Tämä ohje täydentää aiemmin annettua ohjetta turvallisesta opiskelusta.