Siirry sisältöön

#saskylaiset – Siirin opiskelijatarina

Kaksoistutkinnolla lähihoitajaksi, unelmana kätilön ura

Olen Siiri Sulkunen ja opiskelen Saskyssa Mäntän seudun koulutuskeskuksessa kaksoistutkintoa lähihoitajaksi. Olen nyt kolmannen vuoden opiskelija ja tulin tänne suoraan peruskoulusta.

Tummaan paitaan pukeutunut, pitkähiuksinen henkilö istuu sairaalasängyn päällä ja katsoo kameraan, taustalla on ilmoitustaululla infojulisteita ihmisen anatomiasta.

Halu tehdä töitä ihmisten parissa

Päätös lähihoitajaopintoihin lähtemisestä syntyi yhdeksännellä luokalla yhteishaun aikaan. Minulla on paljon tuttuja, jotka opiskelevat lähihoitajaksi ja aloin miettimään, voisiko se olla myös minulle sopiva ala, koska olen sosiaalinen ja tykkään tehdä töitä ihmisten parissa.

Paluu Mänttään hyvien opiskelumahdollisuuksien perässä

Olen kotoisin Mäntästä, mutta asunut välissä perheen kanssa Orivedellä. Kun opinnot alkoivat, muutin takaisin Mänttään. Niin nuorena omilleen muuttaminen tuntui aika jännittävältä, mutta yllättävän helposti kaikki on sujunut. Halusin tänne opiskelemaan, koska täällä mahdollisuus kaksoistutkinnon suorittamiseen lähihoitajaopintojen ohessa on hyvin järjestetty. Peruskoulussa olin miettinyt sekä lukiota että lähihoitajaopintoja, joten kaksoistutkinto oli minulle paras vaihtoehto. Tarkoituksena on suorittaa opinnot kolmessa ja puolessa vuodessa. Pääsääntöisesti meillä on lukio-opintoja kolmena iltapäivänä viikossa pari tuntia kerrallaan. Osa lukio-opinnoista käydään lähellä olevassa Mäntän lukiossa ja osa täällä ammattikoulun puolella.

Tummaan paitaan pukeutunut, pitkähiuksinen henkilö hoivaa vauvanukkea, joka on sairaalasängyssä.

Parasta ovat ihmiset ja uuden oppiminen

Opiskelussa parasta ovat ehdottomasti olleet ihmiset, niin opettajat kuin opiskelukaveritkin. Lähihoitajaopintojen sisältö on ollut todella kiinnostavaa. Alassa parasta on se, että saa tehdä töitä ihmisten kanssa sekä se, että koko ajan oppii paljon uutta. Onnistumisen kokemukset, omien tietojen ja taitojen kehittyminen sekä se, kun saa hyvää palautetta omasta tekemisestä ovat tuntuneet hyviltä.

Aina voi oppia uutta ja aina kannattaa oppia uutta.

Osaamisalana minulla opinnoissa on sairaanhoito ja huolenpito. Olen ollut harjoittelussa päiväkodilla, vanhainkodissa ja kotihoidossa. Tällä hetkellä olen terveyskeskuksen vuodeosastolla. Tulevaisuudessa unelma-ammattini on kätilö ja aionkin hakea jatko-opintoihin ammattikorkeakouluun sille alalle.

Alalla riittää tekijöille töitä

Suosittelen alaa, koska tällä alalla riittää aina töitä, minkä olen jo opiskelun aikana huomannut. Olen ollut kesätöissä alalla jokaisena kesänä opintojen aloittamisen jälkeen ja tehnyt myös keikkatöitä opintojen ohella. Töitä saisi tehdä niin paljon kuin ehtii, tulevalle kesälle olen saanut työtarjouksia jo useammastakin paikasta.

Oma vahvuuteni alalla on ihmisläheisyys, olen saanut kehuja siitä, että kohtaan ihmiset hyvin ja luontevasti. Myös kiinnostus alaa kohtaan on minun vahvuuteni, haluan koko ajan oppia uutta esim. lääkkeistä ja hoitotoimenpiteistä. Tulevaisuuden haaveenani on valmistua kätilöksi ja päästä tekemään niitä töitä.

Tummaan paitaan pukeutunut, pitkähiuksinen henkilö hoivaa vauvanukkea, joka on sairaalasängyssä.

Mikäli haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​​​​​ ja uraohjauspalveluumme.

Lue lisää sote-alan koulutuksesta Saskyssa