Siirry sisältöön

Yhteishaku 2023

Sasky mukana valtakunnallisessa yhteishaussa

SASKY koulutuskuntayhtymän (Saskyn) ja sen oppilaitosten koulutustarjonta on mukana valtakunnallisessa yhteishaussa 21.2. – 21.3.2023. Sasky tarjoaa ammatillista ja yleissivistävää koulutusta Pirkanmaan ja Satakunnan alueella useassa eri oppilaitoksessa.

Nykyaikaiset oppimisympäristöt tärkeitä

Monipuolisen koulutustarjonnan lisäksi Saskyssa panostetaan myös uusiin, nykyajan vaatimukset täyttäviin oppimisympäristöihin. Viime vuoden aikana otettiin käyttöön Saskyn Kokemäen yksikön uudet tuotantoeläintilat ja kevään 2023 aikana valmistuvat Sastamalassa uudet tilat talonrakentajien, kivirakentajien, puuseppien ja lavasterakentajien koulutukseen.

Koulutusta hyvin työllistävillä aloilla

Sasky tarjoaa runsaasti koulutusta aloilla, jotka työllistävät valmistuneita erittäin hyvin. Tällaisia aloja ovat esim. kone- ja tuotantotekniikka, sosiaali- ja terveysala sekä ravintola-ala. Tulevassa yhteishaussa on mukana myös Saskyn Mäntän seudun koulutuskeskuksessa lentokoneasentajakoulutus ensimmäistä kertaa peruskoulupohjaisena. Kaksoistutkinto eli ylioppilastutkinnon ja ammatillisen perustutkinnon suorittaminen samanaikaisesti on mahdollista kaikkien ammatillisten perustutkintojen ohessa. Saskyn ammatillisissa oppilaitoksissa opiskeleville on tarjolla usealla alalla myös väyläopintoja, jotka tarjoavat hyvän kanavan jatko-opintoihin ammattikorkeakouluissa.

Saskyn lukioissa tarjolla myös erikoislinjoja ja -painotuksia

Saskyn lukioissa on perus lukio-opintojen lisäksi tarjolla myös erikoislinjoja ja -painotuksia. Ruoveden lukiossa on valittavana eläinlääketieteellinen painotuslinja, ratsastuslinja sekä esports- ja urheiluvalmennuslinja. Ikaalisten lukiossa tarjolla on niin arkkitehtuuriin kuin yrittäjyyteenkin keskittyviä opintoja. Myös Ikaalisten lukio tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden osallistua esports- ja urheiluvalmennuslinjan opintoihin ja lisäksi tarjolla on teknisen käsityön opintoja. Saskyssa tehdään myös vahvaa yhteistyötä ammatillisen koulutuksen ja yleissivistävän koulutuksen kesken esimerkiksi Ikaalisissa Saskyn IDEA-kampuksella.

Yhteishaku suunnattu peruskoulun päättäville hakijoille

Toisen asteen yhteishaku on suunnattu peruskoulunsa päättäville tai sen jo aiemmin päättäneille hakijoille, jotka eivät vielä ole suorittaneet perusopetuksen jälkeistä toisen asteen tutkintoa. Saskysta mukana yhteishaussa on laaja kirjo ammatillisia perustutkintoja, lukio-opintoja sekä tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta eli TUVA-koulutusta. Yhteishaussa oleviin koulutuksiin haetaan Opintopolussa.

Jatkuvan haun osuus merkittävä ammatillisessa koulutuksessa

Yhteishaun lisäksi Saskyyn voi hakea myös jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Tällöin haku tapahtuu suoraan oppilaitoksiin. Tämä hakuväylä on tarkoitettu henkilöille, joilla on jo aiemmin suoritettuna peruskoulun jälkeisiä tutkintoja. Jatkuvasta hausta on vuosi vuodelta tullut suositumpi väylä opintoihin hakeutumiseen. Esimerkiksi vuonna 2022 peräti 80% ammatillisen koulutuksen opiskelijoita hakeutui opiskelemaan jatkuvan haun kautta, joillain aloilla lähes kaikki opiskelijat.

Lisätietoja

Antti Lahti, kuntayhtymäjohtaja
puh. 050 340 6221, antti.lahti(at)sasky.fi

Anna-Leena Kivipuro, ammatillisen koulutuksen johtaja
puh. 050 587 9344, anna-leena.kivipuro(at)sasky.fi

Pekka Simberg, yleissivistävän koulutuksen johtaja
puh. 0400 566 465, pekka.simberg(at)sasky.fi

Opintopolku(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)