Siirry sisältöön

Kivirakentaja

Rakennusalan perustutkinto | kivialan osaamisala

Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Kiviala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Kivirakentaja on monipuolinen rakennusalan ammattilainen

Kivirakentaja on monipuolinen osaaja, joka tuntee kiven rakenteen ja hallitsee eri kiventyöstömenetelmät automatiikkaa, tietotekniikka sekä hyviä kädentaitoja apuna käyttäen. Kivirakentaja tekee ulkoalueiden, sisätilojen ja rakennusten kiviasennustöitä. Ammattitaitoinen kivirakentaja osaa työstää ja muokata kiveä sekä tehdä siitä esineitä, rakenteita ja tuotteita. Kivialalla opiskellaan myös tulisijojen ja muistomerkkien valmistusta ja asentamista.

Kivirakentajia työskentelee luonnonkiviteollisuudessa ja -louhoksilla sekä rakennusliikkeissä ja betoniteollisuudessa. Kivirakentaja voi työskennellä myös korjaus- ja uudisrakennustyömailla, elementtejä valmistavassa teollisuudessa, myynnissä ja markkinoinnissa sekä itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Rakennusalan perustutkinto

  Paikkakunta
  Sastamala
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Kivirakentajana sinulla on monta eri mahdollisuutta työllistyä. Osaat valmistaa ja asentaa erilaisia kivituotteita sisustukseen, julkisivurakentamiseen sekä ympäristö- ja piharakentamiseen.

  Lisäksi voit erikoistua louhintaan tai rakennusalan moniosaajaksi. Kivialalla opiskelet myös tulisijojen ja muistomerkkien valmistusta ja asentamista.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.
 • Rakennusalan perustutkinto

  Paikkakunta
  Sastamala,Hämeenkyrö,Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  20.02.2024 — 19.03.2024
  Lisätietoa

  Saskyssa voit kouluttautua talonrakentajaksi Hämeenkyrössä, Mäntässä ja Vammalassa (Ratakatu) sekä kivirakentajaksi Vammalassa (Sastamalankatu).

  Rakennusalan perustutkinnossa opiskellaan talonrakennuksen tai kivialan osaamisalaa. Alalla työskentely edellyttää hyviä kädentaitoja, ongelmanratkaisukykyä, työpiirustusten lukutaitoa ja hahmotuskykyä sekä hyvää fyysistä kuntoa. Opinnoissa saat kattavan teoriaosaamisen ja pääset käytännössä harjoittelemaan alan työtehtäviä ja -tekniikoita erilaisilla rakennustyömailla.

  Talonrakentaja on rakennusalan monitaitoinen ammattilainen, jonka monipuolisiin tehtäviin voivat kuulua lähes kaikki talonrakennuksen ja betonirakentamisen työt. Hän työskentelee työmailla, joilla rakennetaan uutta tai peruskorjataan vanhaa. Talonrakentajat työskentelevät pääasiassa rakennusliikkeiden ja rakennustuoteteollisuuden palveluksessa.

  Kivirakentaja tuntee kiven rakenteen ja hallitsee eri kiventyöstömenetelmät automatiikkaa, tietotekniikkaa sekä hyviä kädentaitoja apuna käyttäen. Ammatissa tarvitaan loogista ajattelukykyä, tarkkuutta ja kädentaitoja.
  Kivirakentajia työskentelee luonnonkiviteollisuudessa ja -louhoksilla sekä rakennusliikkeissä ja betoniteollisuudessa.

Kenelle koulutus sopii?

Kivirakentajan ammatissa tarvitaan loogista ajattelukykyä, kädentaitoja, yhteistyötaitoja sekä tarkkuutta ja huolellisuutta.

Koulutuksen sisältö

Kivirakentajan koulutus sisältää monipuolisesti erilaisia kiventyöstön menetelmiä.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Silmälasipäinen henkilö pinkissä kirjavassa hupparissa ja sinisissä housuissa nojailee isoon, louhittuun kiveen.

Lue Anna-Marin opiskelijatarina

Aikuisena uudelle uralle kivialan ammattilaiseksi.

Vaaleahiuksinen hymyilevä henkilö puualan työsalissa, päällään hänellä on kelta-mustat työhousut ja sininen T-paita SkillsFinland -tekstillä.

Wilhelmiina kilpailee Euroopan mestaruudesta

Takana tutkinto Saskysta kivialalta.