Käsikirjoituskoulutus
![Pimeällä teatterin lavalla istuu viisi henkilöä selkä kameraan päin. Heidän edessään seisoo yksi henkilö.](https://sasky.fi/wp-content/uploads/2024/12/kasikirjoitus-1014x570.jpg)
- Oppilaitos:
- Sasky Voionmaan kansanopisto
- Koulutustyyppi:
- Muu ammatillinen koulutus
- Teemat:
- Elokuva- ja tv-tuotanto
- Hakutyyppi:
- Jatkuva haku
Opiskele käsikirjoittamista Tampereella
Käsikirjoituskoulutuksen sisällössä painottuvat fiktiivisen ja dokumentaarisen elokuvan käsikirjoittaminen ja tilaajalähtöisen av-mediatuotteen sisällön suunnittelu. Koulutuksessa perehdytään audiovisuaalisen kerronnan osa-alueisiin, lajityyppeihin, tyylisuuntiin ja tuotantokelpoisten hankkeiden tunnistamiseen, jolloin lähi- ja etäopetuksessa kehitetään opiskelijoiden omia käsikirjoituksia.
Opiskelija voi suuntautua joko fiktion tai dokumentin, esittely- ja mainosvideon, monimediaalisen viestinnän tai tv- ja internet-sarjatuotannon käsikirjoittamiseen ja sisällön tuottamiseen.
Toteuttamiskelpoisia käsikirjoituksia on mahdollista saada tuotantoon elokuva- ja tv-linjan, dokumenttilinjan tai media-alan ammattitutkintolinjan lopputöinä. Pääpaino on kuitenkin suuntautumisessa ammattimaiseen kirjoittamiseen ja käsikirjoitusten tarjoamiseen elokuva- ja tv-yhtiöille. Koulutuksen aikana opiskelijat saavatkin palautetta elokuva-, tv- ja media-alan tuottajilta, ohjaajilta ja käsikirjoittajilta, sekä tutustuvat tuotantoympäristöihin.
Kenelle koulutus sopii?
Pääsyvaatimuksena Saskyn kansanopistolinjoille ovat 18 vuoden ikä ja kiinnostus alaan. Aikaisempaa työkokemusta tai opintoja ei vaadita.
Lue lisää koulutuksesta
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen laajuus on 18 opintopistettä. Lähiopetusta on 105 tuntia yhteensä ja itsenäistä opettajan ohjaamaa työskentelyä tapaamisten välissä yhteensä 400 tuntia. Koulutus ei oikeuta Kelan opintotukeen.
Koulutus koostuu seuraavista teemoista:
Käsikirjoituksen työprosessi ja työsuunnitelmat
Elokuva- ja tv-dramaturgian perusteet
Teeman johdattelu fiktiossa ja dokumentissa
Step outline -työmenetelmä
Kohtauksen kirjoittaminen, henkilöhahmot ja dialogi
Rakenneanalyysi
Elokuvadramaturgian jatko-osa
Käsikirjoitusten kehittämispaja
Elokuvan, tv-sarjojen ja muiden av-tuotteiden jakeluympäristöt
Käsikirjoituksen kehittämispajat
Opiskelukäytännöt
Käsikirjoituslinja toteutetaan monimuotokoulutuksena, jolloin lähiopetusta on kerran kuukaudessa perjantaisin klo 15-20 ja lauantaisin klo 10-15. Koulutukseen sisältyy kolmen päivän mittainen elokuvadramaturgian kurssi syyskaudella ja elokuvadramaturgian jatko-osio kevätkaudella.
Opiskelijaksi kansanopistoon
Hinta ja hakuohjeet
Lukuvuoden hinta: Koulutuksen kokonaishinta on 2050 euroa ja sen voi maksaa kuukausierissä. Koulutus ei oikeuta Kelan opintotukeen.
Valintakriteerit
Perimme opiskelijaksi valituilta 100 euron vahvistusmaksun, jolla voi varmistaa opiskelupaikan. Valituille lähetetään erikseen ohjeet vahvistusmaksun maksamisesta. Vahvistusmaksua ei palauteta. Vahvistusmaksu on ensimmäinen erä lukuvuoden hinnasta, eli se vähennetään kokonaishinnasta. Muita maksuja ei peritä, jos perut ennen koulun alkamista.
Opiskelumaksut voi maksaa kuukausierissä tai yhdessä tai kahdessa erässä. Opiskelijat vastaavat itse opiskeluun, harjoitustöihin ja mahdolliseen työharjoitteluun liittyvistä matkakustannuksista. Lukukausimaksun maksaminen useammassa erässä on korotonta.
Koulutuslinjoilla, joilla suoritetaan avoimia yliopisto-opintoja, tulee lisäksi avoimen yliopiston opintomaksu, joka on 15 euroa yhdeltä opintopisteeltä. Maksu maksetaan suoraan avoimeen yliopistoon ilmoittautumisen yhteydessä.
Huomioi, että voit hakea jo nyt ja maksaa maksun vasta, kun yhteishaun lopulliset tulokset ovat tulleet.
Opiskelijavalinnat ja valintamenettely
Käsikirjoituskoulutukseen valitaan kirjoittamisesta kiinnostuneita ja kirjoittamista harrastavia opiskelijoita. Oletuksena on, että esim. peruskielioppi ja tietotekniset valmiudet ovat hallussa.
Valinta tehdään hakemuksen perusteella. Valinnoista ilmoitetaan hakijoille henkilökohtaisesti mahdollisimman nopeasti.
Lisätietoja koulutuksesta
-
Marko Akkanen
Koulutuskoordinaattori
Voionmaa