Siirry sisältöön

#saskylaiset – Helgan opiskelijatarina

Olen Helga Sironen ja opiskelen Saskyssa Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa sisustuslasin ammattialalla. Valmistumisen jälkeen minulla on tarkoitus jatkaa samassa oppilaitoksessa lasinpuhalluksen opintoihin.

Oranssiin neulepaitaan ja sinisiin farkkuihin pukeutunut, silmälasipäinen ja punahiuksinen hymyilevä henkilö lasialan työtiloissa, sovittaa päähänsä lasista tehtyä sädekehää.

Lasiala koukuttaa

Lukion jälkeen opiskelin hierojakoulussa, mutta taidealan opinnot alkoivat kiinnostaa enemmän. Minulla on aina ollut sisäinen tarve tuottaa taidetta jossain muodossa. Ikatan lasialalle päädyin, kun kuulin paikasta ystävältäni, joka on opiskellut täällä aiemmin. Tulin paikan päälle tutustumaan ja samalla reissulla minulle jo tarjottiinkin täältä opiskelupaikkaa. Alun perin ajatuksenani oli opiskella sisustuslasin puolella sen aikaa, että lasinpuhalluksesta vapautuisi opiskelupaikka, mutta jäin alaan heti sen verran koukkuun, että suoritan ensin tällä alalla koko tutkinnon valmiiksi.

Ainutlaatuinen ja monipuolinen lasialan yhteisö

Parasta lasialan opiskelussa on ollut lasialan monipuolisuus ja se, että opiskelussa on saanut aika vapaat kädet toteuttaa itseään. Täällä on ainutlaatuinen ja luovuutta tukeva opiskeluympäristö sekä paljon erilaisia opiskelijoita, joilta kaikilta saa inspiraatiota myös omaan tekemiseen. Saskyn Ikatalta saman katon alta löytyy kolme erilaista suuntautumisvaihtoehtoa lasialalle, joten mahdollisuudet ovat rajattomat. Meillä on täällä hieno yhteisö, jossa kaikki haluavat oppia toisiltaan.

Täällä on ainutlaatuinen ja luovuutta tukeva opiskeluympäristö.

Oranssiin neulepaitaan ja sinisiin farkkuihin pukeutunut, silmälasipäinen ja punahiuksinen hymyilevä henkilö lasialan työtiloissa, edessään punainen, mustekalaa esittävä lasityö, ulkona talvinen maisema.

Kärsivällisyys on avainasia lasin työstämisessä

Lasi kiinnostaa minua materiaalina nimenomaan sen monipuolisuuden vuoksi. Sitä pystyy muovaamaan monella tapaa, sekä kuumana että kylmänä. Lasi on kaunis, herkkä ja arvaamatonkin materiaali, jonka työstämisessä tarvitaan erityisesti kärsivällisyyttä.

Kv-vaihtojaksolta uutta oppia

Olin kolme kuukautta kansainvälisellä vaihtojaksolla keväällä 2023. Kohteenani oli Espanjan Malagassa sijaitseva lasialan perheyritys, jossa pääsin tekemään lasialan töitä hyvin monipuolisesti. Toiveenani oli ollut, että pääsisin tekemään paljon mm. lasimaalausta ja olen iloinen siitä, että tuo toive myös toteutui. Kansainvälinen vaihtojakso oli todella antoisa ja koen oppineeni tuolla jaksolla todella paljon.

Tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä

Oranssiin neulepaitaan ja sinisiin farkkuihin pukeutunut, silmälasipäinen ja punahiuksinen hymyilevä henkilö lasialan työtiloissa.

Halusin lähteä vaihtoon, koska toivoin saavani laajempaa näkökulmaa ja osaamista omasta alasta ja näin todellakin kävi. Vaihtojakso oli huikea ja avartava kokemus ja kannustankin ehdottomasti kaikkia, jotka ovat kiinnostuneita lähtemään vaihtoon, voittamaan pelkonsa ja lähtemään rohkeasti matkaan. Kaikki ne pelot, mitä mielessä etukäteen vaihdon suhteen on, ovat varmasti ylitettävissä. Ja kun menee kohti omia pelkojaan ja voittaa ne, se on huikea tunne. Opiskeluaikana tarjolla oleva mahdollisuus kv-vaihtoon on tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä.

Kannustan ehdottomasti kaikkia lähtemään rohkeasti kv-vaihtojaksolle.


Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​​ ja uraohjauspalveluumme.