Siirry sisältöön

#saskylaiset – Maijan opiskelijatarina

Olen Maija Koskinen ja opiskelen nyt toista vuotta leipuri-kondiittoriksi Saskyssa Vammalan ammattikoulussa.

Leipuri-kondiittorin työasuun pukeutunut opiskelija kädet puuskassa, toisessa kädessä iso vispilä.

Olen leiponut lapsesta saakka, joten leipuri-kondiittorin opinnot olivat minulle ykkösvaihtoehto, kun peruskoulun lopussa mietin jatko-opiskelupaikkaa. Ala kulkee meillä myös suvussa – mummuni on leipuri ja kaikki muutkin perheeni jäsenet tekevät työkseen jotain ruuanlaittoon liittyvää.

Leipuri-kondiittoriopinnot – kärsivällisyyttä, tarkkuutta ja uuden oppimista

Vaikka olenkin leiponut paljon jo ennen opiskelun aloittamista, niin täältä olen kuitenkin saanut uutta oppia joka päivä. Esimerkiksi se on vähän yllättänyt, miten paljon erilaisia laitteita leipomossa käytetään eikä työvaiheissa olekaan niin paljon käsityötä, kuin mitä olin olettanut.

Leipuri-kondiittorin opinnoissa tarvitaan kärsivällisyyttä – jos ei heti opi jotain uutta asiaa, niin pitää vaan yrittää uudelleen. Alalla tarvitaan myös tarkkuutta esim. aineiden mittaamisessa. Oma vahvuuteni alalla on mielestäni juuri tarkkuus.

Parasta opiskelussa on ollut hyvä yhteishenki ja ilmapiiri luokan kesken.

Maija Koskinen
Erilaisilla koristeilla koristeltuja suklaalevyjä muoteissa.
Leipuri-kondiittoriopintoihin kuuluu myös suklaan valmistusta.

Valmistautuminen Taitaja-finaaleihin käynnissä

Tällä hetkellä minulla on käynnissä harjoittelu kevään Taitaja-kisoihin. Päätin hakea mukaan kilpailemaan, kun opettaja sitä minulle ehdotti ja luokkakaveritkin olivat sitä mieltä, että voisin kisoissa pärjätä. Semifinaalien kautta pääsin mukaan finaaleihin, jotka järjestetään toukokuussa Kuopiossa. Olen katsellut edellisten vuosien kisatehtäviä ja niiden perusteella olemme opettajani Tuula Selinin kanssa yrittäneen päätellä, mikä tuleva kisatehtävä voisi olla. Tehtävät julkistetaan keväällä ennakkoon ja sen jälkeen tiedämme sitten paremmin, mitä kaikkea pitää kisaa varten harjoitella. Vaikka semifinaaleissa hieman jännittikin, niin olen sitä mieltä, että kannatti ehdottomasti lähteä mukaan kisaamaan.

Leipurinasuun ja -hattuun pukeutuneet opiskelija ja opettaja irrottavat suklaakonvehteja muotista, taustalla näkyy leipuri-kondiittorien opetustiloja, molemmilla käsissään siniset muovihanskat.
Leipuri-kondiittorien opettaja Tuula Selin opastaa Maija Koskista suklaakonvehtien valmistuksessa.

Luokan ilmapiiri ja yhteishenki parasta opiskelussa

Opiskelussa parasta on ehdottomasti ollut oma ryhmä, meillä on luokan kesken todella hyvä ilmapiiri. Valmistun leipuri-kondiittoriksi vuoden päästä keväällä. Sen jälkeen aion mennä pariksi vuodeksi töihin ja myöhemmin opiskella alaa vielä lisää ja suorittaa esim. ammattitutkinnon.

Mikäli haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija-​​​ ja uraohjauspalveluumme.