Siirry sisältöön

#saskylaiset – Nadjan opiskelijatarina

Ravintola-alalta elokuvarekvisiitan tekijäksi

Olen Nadja Nikko ja valmistuin juuri Saskyn Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta mallinrakentajaksi. Ennen tätä opiskelua olin kahdeksan vuotta töissä ravintola-alalla, viimeiset neljä vuotta ravintolapäällikkönä. Luovia juttuja en ollut tehnyt oikeastaan ollenkaan ennen kuin tulin Ikatalle opiskelemaan.

Innostuin alasta, kun olin kaverini kanssa käymässä Uudessa-Seelannissa. Olemme molemmat Taru Sormusten herrasta -faneja ja menimme käymään yrityksessä, joka on tehnyt kaiken rekvisiitan niihin elokuviin. Sain siellä ihan uskomattoman inspiraation ja tajusin, että tää on nyt sitä, mitä haluan tehdä.

Tutun kautta kuulin Saskyn Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta ja menin paikan päälle tutustumaan. Homma olikin sitä myöden selvä, irtisanouduin aiemmasta työstäni ja aloitin opiskelun aika nopealla aikataululla.

Hymyilevä, pitkähiuksinen henkilö kelta-ruskeassa neulepaidassa höyläpenkin äärellä, höyläpenkissä kiinni punaista, vahamaista materiaalia oleva lohikäärmeen pää.
Nadja Nikko

Tavoittele unelmiasi ja usko itseesi

Parasta opiskelussa on ehdottomasti ollut se, miten paljon on saanut apua ja tukea siihen, mistä itse on innostunut ja mitä alalla tavoittelee. Itsellä on ollut tosi selkeä kuva siitä, mitä kohti haluan mennä ja sitä tavoitetta on täällä ruokittu lisää ja on saanut toteuttaa haastaviakin projekteja.

Jos sulla on sisäinen palo johonkin asiaan, niin sitä kohti kannattaa ilman muuta pyrkiä ja tehdä töitä sen eteen. Vaikka itseä vähän jännittäisi ja miettisi, pystyykö siihen vai ei, niin kannattaa tulla opiskelemaan. Täällä olen saanut tukea omien tavoitteiden ja unelmien tavoitteluun.

Valmistumisen jälkeen lähden harjoitteluun Englantiin yritykseen, joka on tehnyt mm. Game of Thronesia, The Vikingsia ja Peaky Blindersia. Toivottavasti matka tällä alalla jatkuu sitä kautta eteenpäinkin!

Hymyilevä, pitkähiuksinen henkilö kelta-ruskeassa neulepaidassa työstää etualalla olevaa pienoismallia.

“Pyri kohti unelmaasi ja tee töitä sen eteen.”

Nadja Nikko

Jos haluat tietää lisää Saskyn koulutustarjonnasta, erilaisista opiskelumuodoista ja meille hakemisesta, ota yhteyttä Sasky Avaimeen eli hakija- ja uraohjauspalveluumme.