Siirry sisältöön

Saskyn ja Pihlajalinnan koulutusyhteistyö esillä Ylen uutisissa

Yle Tampere kävi tekemässä juttua Saskyn lähihoitajakoulutuksesta Tampereen Kehräsaaressa. Jutussa kerrottiin mm. Saskyn ja Pihlajalinnan tiiviistä koulutusyhteistyöstä ja tuotiin esille yhteistyön voima kilpailussa tulevista työntekijöistä alalla, jossa työvoimapula on uhkana. Jutussa haastatellut opiskelijat odottavat valmistumista alalle, joka työllistää hyvin ja uskovat, että koulutusyhteistyö Pihlajalinnan kanssa avaa heille uusia mahdollisuuksia. Opiskelijoiden lisäksi jutussa haastatellaan Saskyn kuntayhtymäjohtaja Antti Lahtea ja Pihlajalinnan toimitusjohtaja Joni Aaltosta.

Yle Uutiset Pirkanmaa 3.2.2021(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

(juttu Saskyn ja Pihlajalinnan yhteistyöstä alkaa kohdasta 4.15)

Artikkeli Yle Uutisten nettisivuilla(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Pihlajalinna ja Sasky ovat tehneet säännöllistä koulutusyhteistyötä sosiaali- ja terveysalan koulutuksen parissa jo yli kymmenen vuoden ajan. Tammikuussa 2021 tehdyn uuden sopimuksen myötä yhteistyötä tiivistetään koskemaan laajasti Saskyn tarjoamia tutkintoja. Esimerkiksi perustutkintokoulutuksissa tehdään yhteistyötä lähihoitajan tutkintojen ja hoiva-avustajien koulutuksen lisäksi Saskyn liiketoiminnan perustutkinnossa sekä hyvinvointiteknologiakoulutuksessa. Yhteistyö koskettaa myös muun muassa ammattitutkinto- ja erikoisammattitutkintokoulutusta. Lisää tietoa yhteistyösopimuksesta.

Saskyn Tampereen palvelualan ammattiopiston lähihoitajakoulutus siirtyi Tampereen Kehräsaareen syksyllä 2020. Opetustilat suunniteltiin yhteistyössä Pihlajalinnan kanssa. Uudet tilat keskellä tiivistä yrityskeskittymää mahdollistavat tulevaisuudessa myös muiden koulutusalojen, esim. merkonomikoulutuksen yritysyhteistyön tiivistämisen Tampereen keskustan alueella.

Tampereen lisäksi Sasky tarjoaa sosiaali- ja terveysalan koulutusta myös Ikaalisissa, Parkanossa, Mänttä-Vilppulassa ja Sastamalassa.

Kehrääsaaren rakennus Tampereella.
Saskyn lähihoitajakoulutuksen tilat Tampereella sijaitsevat aivan ydinkeskustassa Kehräsaaressa.