Siirry sisältöön

TUVA tutkintoon valmistava koulutus

Lähikuvassa henkilö on laittanut kätensä farkun taskuun. Henkilöllä on vaaleansiniset farkut ja sinivalkoraidallinen paita.

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (TUVA) alkoi 1.8.2022. TUVA-koulutuksessa yhdistyivät aiemmat perusopetuksen lisäopetus, lukioon valmistava koulutus (LUVA) ja tutkintokoulutukseen valmentava koulutus (VALMA).

Tutkintokoulutukseen valmentava koulutus TUVA antaa valmiuksia toisen asteen koulutuksen suorittamista varten (ammatillinen koulutus ja lukiokoulutus). Opintojen aikana voit tutustua koulutusaloihin, vahvistaa opiskelutaitojasi ja tehdä suunnitelmia tulevaisuuttasi varten.

1.8.2022 alkaen Valma-koulutus poistuu ja tilalle tulee TUVA-Tutkintoon valmistava koulutus(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan).

” 9§ Opiskelijaa koskevat siirtymäsäännökset

Jos opiskelija on ennen 1 päivää elokuuta 2022 aloittanut opinnot perusopetuslaissa tarkoitetussa lisäopetuksessa, lukiolaissa tarkoitetussa lukuokoulutukseen valmentavassa koulutuksessa tai ammatillisessa koulutuksessa annetussa laissa tarkoitetussa ammatilliseen koulutukseen valmentavassa koulutuksessa, opiskelija siirtyy mainittuna ajankohtana suorittamaan tässä laissa tarkoitettua tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta.” (Laki tutkintokoulutukseen valmentavasta koulutuksesta (siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan))

Katso TUVA -koulutukset alapuolelta:

Suomen kielen oppikirjoja ja Suomi-Alias sanaselityspeli.

Tukea ja ohjausta TUVA -koulutuksessa

Sastamalassa TUVA-koulutuksessa olevat ukrainalaiset kokevat kielen oppimisen erittäin tärkeäksi.