Siirry sisältöön

Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus

Техник по обслуживанию самолётов малой авиации

Mäntän seudun koulutuskeskus (MSKK) antaa koulutusta monilla eri aloilla. Opiskelijoita on noin 800. MSKK on aktiivinen kehittäjä, jolla on hyvät verkostot työelämän ja muiden tärkeiden toimijoiden kanssa. 

Ei tiedossa olevia tulevia tapahtumia.

Monta eri alaa ja monta eri polkua

MSKK:ssa voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon, TUVAn (tutkintokoulutukseen valmentava koulutus) tai ammattitutkinnon. Voit myös opiskella tulevaisuutesi ammatillisia haaveita edistäviä tutkinnon osia. Perustutkinnon ohella voit suorittaa ylioppilastutkinnon kaikilla koulutusaloilla. Kaksoistutkintoon voi ilmoittautua syksyllä opintojen alkaessa tai jo ennen koulun alkua tästä linkistä.(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan)

Tutkinnon suorittamiseen on monia eri vaihtoehtoja: päiväopinnot, oppisopimus, koulutussopimus, verkko-opinnot, iltaopinnot ja monimuoto-opinnot. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa suunnitellaan ja toteutetaan hänen tarpeitaan vastaava opintopolku.

MSKK:ssa on hienot mahdollisuudet opintojen ja urheilun yhdistämiseen. Se onnistuu huippu-urheiluakatemiassa (HUA), jonka mahdollistavat MSKK, Mäntän lukio ja paikalliset urheiluseurat yhdessä. 

Koulutuksiin haetaan joko yhteishaussa Opintopolun(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) kautta (seuraavan kerran keväällä 2024) tai jatkuvassa haussa alla olevien linkkien kautta.

MSKK kouluttaa useaan eri ammattiin

Mäntän seudun koulutuskeskuksessa voit valmistua seuraaviin ammatteihin:

Seuraavista linkeistä löydät lisää tietoa hakemisesta ja opiskelijavalinnasta. Tutustu myös hakuoppaaseemme. Vapaita opiskelupaikkoja voit kysyä lukuvuoden aikana opinto-ohjaajilta, joiden yhteystiedot löydät sivun alareunasta. Voit myös tulla tutustumaan oppilaitokseen, kerromme mielellämme lisää. 

Asiakkaille tuotettavat palvelut ja muut asiakastyöt ovat osa ammatillista koulutusta. MSKK:ssa tehdään opiskelijatyönä palveluita useilla eri aloilla, myös oppilaitoksen tiloja on mahdollista vuokrata. Lisätietoa Palvelut-sivulta.

Olemme täällä opiskelijoita varten

Oppilaitoksessa opiskelijoita monissa käytännön asioissa auttavat opintotoimisto, opinto-ohjaaja ja muut opiskelijahuollon henkilöt. Löydät heidän yhteystietonsa täältä.  

Opiskelijat saavat koulupäivinä maksuttoman lounaan oppilaitoksen ruokalassa, ruokalistan pääset lukemaan täältä. Oppilaitoksella on myös asuntola

Opetus on maksutonta, mutta kustannuksia tulee mm. työasuista ja oppikirjoista. 

Opiskelijoiden terveydenhuolto on maksutonta. Opiskelijat on vakuutettu tapaturmien varalle kouluaikana, koulu- ja opintomatkoilla sekä työssäoppimisjaksoilla työpäivän ajan. 

Oppivelvollisuuden laajentaminen

Oppivelvollisuutta laajennettaessa laajenee opiskelijan oikeus maksuttomaan toisen asteen koulutukseen. Toisen asteen koulutuksen maksuttomuus koskee henkilöitä, joiden perusopetuksen suorittaminen päättyy 31.12.2020 jälkeen ja siirtyvät syksystä 2021 alkaen perusopetuksesta toiselle asteelle tai valmistavaan opetukseen.

Lisätietoa asiasta esim. Saskyn ja Kelan(siirryt toiseen palveluun, avautuu uuteen ikkunaan) sivuilta.

Tule mukaan osaavaan joukkoomme Saskyyn Mäntän seudun koulutuskeskukseen! 

Yhteystiedot

Sasky / Mäntän seudun koulutuskeskus 

Virtasalmentie 14
35800 Mänttä 
puh. 03 474 0200 
sähköposti: mskk(at)sasky.fi 

rehtori Katja Lehtinen
puh. 044 774 5004

opinto-ohjaaja Outi Jämsä
puh. 044 728 8546

opinto-ohjaaja Teija Elers 
puh. 040 644 9256

Henkilökunnan yhteystiedot löydät täältä