Siirry sisältöön

#saskylaiset – Nooran uratarina

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnosta nostetta urapolulle

Pihlajalinnan Pohjola Terveysmestari -palvelun palvelupäällikkö Noora Kiviaho istahtaa tamperelaiseen kahvilaan työpäivän päätteeksi. Johtamista opiskellut Noora kertoo kuinka tie sairaanhoitajasta palvelupäälliköksi on edennyt hyvässä tahdissa. Viimeisen silauksen urapolulle antoi johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto.

Henkilö istuu kahvilassa ja lukee sanomalehteä. Henkilöllä on yllään kirkkaan sininen mekko. Tilassa paljon viherkasveja.

Työ ja opinnot saumattomasti yhteen

Pohjois-Pohjanmaalta sairaanhoitajaopintojensa loppupuolella Tampereelle muuttanut Kiviaho on juurtunut kaupunkiin hyvin; Tampereelta löytyi töitä heti valmistumisen jälkeen. Myöhemmin vuodet ovat tuoneet mukanaan perheen, ja urapolullakin Kiviaho on päässyt ylöspäin varmoin askelin. Ajatus lisäkoulutuksesta syntyi omien tarpeiden, mielenkiinnon ja oikean elämäntilanteen kohdatessa toisensa.

Saskyn ja Ava-akatemian yhteistyössä toteuttama oppisopimuskoulutus löytyi kollegan vinkistä ja mukaan opintoihin hyppäsi myös työkaveri. Oppisopimus ja opintojen monimuotoisuus mahdollistivat työn, perhearjen ja opintojen yhdistämisen. Avainasemassa oli tietenkin myös työnantajan positiivinen suhtautuminen työntekijän opintoihin ja itsensä kehittämiseen. Ava-akatemian tiloissa Helsingissä järjestettävät orientaatiopäivät, sekä etäyhteyksin järjestettävät koulutuspäivät, Noora sai sovitettua lomapäiviksi. Opinnot integroitiin silloiseen työtehtävään tiimiesihenkilönä ja opintojen kautta onnistui oman työn, työyhteisön ja prosessien kehittäminen.

Henkilö istuu kahvilassa ja lukee sanomalehteä. Henkilöllä on yllään kirkkaan sininen mekko. Tilassa paljon viherkasveja.

Näkemyksiä avartaa huomattavasti se, että opinnot vievät pois oman alan kuplasta

Työn ja tiimin tarkasteleminen uudesta näkökulmasta ravisteli rutiineja ja toi erilaista intoa tuttuun työhön. Samoja opintoja suorittavan kollegan kanssa onnistui myös omien ajatusten ja ideoiden reflektointi. Eri alojen osaajista muodostunut opintoryhmä taasen auttoi katsomaan asioita hoitotyön laatikon ulkopuolelta ja laajensi näkemyksiä.

Henkilö istuu kahvilassa ja lukee sanomalehteä. Henkilöllä on yllään kirkkaan sininen mekko. Taustalla liiketiloja ja kierreportaat.

Uralla eteenpäin jo ennen opintojen päättymistä

Lokakuusta 2022 alkaneet erikoisammattitutkinto-opinnot olivat paketissa tammikuussa 2024. Kuitenkin jo loppuvuodesta 2023 edessä oli toivottu ylennys, kun Kiviaho sai palvelupäällikön työn esihenkilönsä siirryttyä toisiin tehtäviin. Uudessa työtehtävässä opittua on voinut soveltaa arvojen, vaikuttavuuden, viestimisen ja palvelun kehittämisessä.

Itselläni on aina ollut vahva halu kehittyä. Tämä koulutus auttoi enemmän eteenpäin kuin vain ylläpitämään jo hankittua osaamistani.”

Koulutuksesta uutta intoa johtamiseen

JYET-opintoja Kiviaho suosittelee kaikille johtamisesta kiinnostuneille, ja johtamisen parissa jo työskenteleville. Itsensä kehittäminen ja haastaminen antaa sisältö ja uutta intoa tekemiseen. Koulutus antaa myös liiketoiminta-ajattelua ja uusia työkaluja sekä ymmärrystä kannattavaan liiketoimintaan. Noora korostaa, ettei opiskelijan välttämättä tarvitse haaveille ylennyksestä, sillä nykyistäkin työtä voi aina kehittää ja parantaa. Toisaalta tutkinnon suorittaminen saattaa edesauttaa urapolulla eteenpäin. Lopuksi hän muistuttaa, ettei näyttöjäkään kannata etukäteen liikaa jännittää.

Näytöt jännittivät aluksi ihan hirveästi, mutta onneksi huomasin, että pelko oli ihan tarpeetonta.”

Henkilö nojaa puiseen hyllyyn. Henkilöllä on yllään kirkkaan sininen mekko. Tilassa paljon viherkasveja.

Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinnon koulutusohjelma (JYET) on tarkoitettu johtamisosaamisensa kehittämisestä kiinnostuneille, kokeneemmille esihenkilö- ja johtotehtävissä sekä vaativissa asiantuntijatehtävissä ja yrittäjinä työskenteleville.

Lisätietoja oppisopimuksesta antaa