Siirry sisältöön

Luonnontuoteneuvoja

Luontoalan ammattitutkinto | Luonnontuotealan osaamisala

Kuvassa yrttikimppuja, ruskeaa luonnonkuituista narua sekä mustat yrttisakset
Oppilaitos:
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Osara
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Luontoala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Luonnosta ratkaisuja hyvinvointiin ja kestävään kehitykseen

Luontoalan ammattitutkinnossa opit hyödyntämään luonnontuotteisiin perustuvia palveluita ja tuotteita innovatiivisesti sekä monipuolisesti. Tunnistat luonnontuotteet, osaat keräilymenetelmät ja maastossa toimimisen, toimit kestävällä tavalla sekä hallitset luonnontuotteiden tuottamisen. Luonnontuotteiden kerääminen ja hyödyntäminen toteutetaan perinteitä kunnioittavasti ja luonnon monimuotoisuutta tukevasti. Luontoalan ammattilainen oppii luonnon hyvinvointivaikutusten hyödyntämisen hyvinvointia tukevissa palveluissa.  

Luonnontuoteneuvojana suuntaudut kehittämään luontoon ja luonnontuotteisiin perustuvia palveluita. Tällaisia voivat olla hyvinvointipalvelut tai luontoalan yritys- ja kuluttajaneuvonta. 

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Luontoalan ammattitutkinto

    Paikkakunta
    Hämeenkyrö
    Hakuaika
    02.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Luontoalan ammattitutkinnon suorittanut osaa tuotteistamisprosessin luontoalan palveluun tai tuotteeseen. Hän osaa soveltaa tietoa luonnosta ja toimia luontoympäristössä. Hän osaa toimia yrittäjämäisesti ja asiakaspalvelutilanteissa.
    Luonnontuotealan osaamisalan suorittanut luonnontuoteneuvoja osaa huolehtia luonnontuotteiden talteenotosta ja toteuttaa luonnontuotelana yritys- ja kuluttajaneuvontaa.

    Koulutus kestää 1,5–2 vuotta pohjautuen opiskelijalle tehtävään henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan. Koko tutkinnon laajuus on 150 osp. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne on mahdollista suorittaa myös työelämässä oppisopimuksella. Ammattitaito osoitetaan näytöillä.

    Kustannukset
    Koulutuksen hinta on 400 euroa. Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Pitkämatkalaisten on mahdollista yöpyä asuntolassa.

Kenelle koulutus sopii?

Oletko kiinnostunut luonnosta ja ympäristöstä? Onko kestävä kehitys ja luonnonmukaisesti kuluttaminen sinulle tärkeää? Rentoudutko luonnossa ja haluat myös välittää tätä iloa eteenpäin?  

Koulutus vaatii kohtuullisen hyvää fyysistä kuntoa. Se soveltuu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet luonnontuotteiden tunnistamisesta, monipuolisesta käytöstä ja jatkojalostuksesta omassa yrityksessä tai yrityssektorin palveluksessa. 

Pääsyvaatimuksena on luonto- ja ympäristöalan perustutkinto, muu luonnonvara-alan tutkinto tai käytännön työkokemus luontoalalta. 

Hakijoille on henkilökohtainen haastattelu. 

Koulutuksen sisältö

Koulutus kestää 1,5–2 vuotta pohjautuen opiskelijalle tehtävään henkilökohtaiseen osaamisen kehittämissuunnitelmaan. Koko tutkinnon laajuus on 150 osp. Opinnot toteutetaan monimuotokoulutuksena ja ne on mahdollista suorittaa myös työelämässä oppisopimuksella. Ammattitaito osoitetaan näytöillä. 

Koulutukseen kuuluu seuraavat sisällöt; 

Luonnon tuotteistaminen, 20 osp (pakollinen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden talteenotto 40 osp (pakollinen tutkinnon osa) 

Luonnontuoteneuvojana toimiminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteisiin perustuvien hyvinvointituotteiden valmistaminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Käsityö- ja koristetuotteiden valmistaminen luonnon raaka-aineista 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luontoalan yritystoiminnan suunnittelu 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden jalostuksen käynnistäminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) Luontoalan yritystoiminnan suunnittelu 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Luonnontuotteiden jalostuksen käynnistäminen 30 osp (valinnainen tutkinnon osa) 

Lisäksi on mahdollista sisällyttää muita kursseja opiskeluun toimimalla omassa tai toisen yrityksessä. 

Koulutuksessa kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista sekä opintokäynneistä. 

Kustannukset opiskelijalle

Koulutuksen hinta on 400 euroa.
Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä sekä työvaatteista ja jalkineista. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta.

Lisätietoa antaa:

Vaaleaan takkiin pukeutunut mustahiuksinen henkilö katsoo hymyillen kaukaisuuteen. Taustalla vihreitä havupuita.

Lue Annan opiskelijatarina

Anna Forstenin kaipuu luonnon ääreen johti hänet opiskelemaan luonnontuoteneuvojaksi pitkän kansainvälisen uran jälkeen.