Ravintolakokki
Ruokapalvelujen ammattitutkinto | Ravintolaruoanvalmistuksen osaamisala
- Oppilaitos:
- Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
- Koulutustyyppi:
- Ammattitutkinto
- Teemat:
- Ravintola- ja catering-ala
- Hakutyyppi:
- Jatkuva haku
Ruokapalveluosaajaksi – Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia.
Halutko päivittää osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla tai olet alan vaihtaja.
Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.
Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.
Koulutuksen paikat ja ajankohdat
-
Ruokapalvelujen ammattitutkinto, ravintolakokki
- Paikkakunta
- Verkkototeutus – Mänttä-Vilppula
- Hakuaika
- 01.01.2024 — 31.12.2024
Lisätietoa
Ruokapalveluosaajaksi – Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia. Halutko päivittää
osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla
tai olet alan vaihtaja.
Ravintolakokki osaa työskennellä ammattitaitoisesti, itsenäisesti ja vastuullisesti ravintolan toimintaajatuksen ja liikeidean mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, esikäsitellä raakaaineita oikein jalostusasteen mukaisesti, valmistaa alku-, pää- ja jälkiruoka-annoksia ja ateriakokonaisuuksia sekä viimeistellä ja laittaa ruoka-annokset esille tarkoituksenmukaisella tavalla. Hän osaa palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.
Ravintolakokki työskentelee ruokaravintolassa tai itsenäisenä yrittäjänä. Työpaikkoja ovat erityyppiset ruokaravintolat, tilaus- ja juhlapalveluyritykset sekä matkustajalaivojen ruokaravintolat.- Kustannukset
- Opiskelumaksu 250 € (alv 0%), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.
- Muuta huomioitavaa
- Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.
Koulutuksen sisältö
Opintojen laajuus ja kesto määräytyvät henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) perusteella. Koulutus edellyttää tietokoneen peruskäyttötaitoa, ja muodostuu verkko-opinnoista sekä työpaikalla tapahtuvasta ohjatusta oppimisesta. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.
Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:
• ruoanvalmistus ravintolakeittiössä, 60 osp
Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista
90 osp:
• erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
• kasvisruokien valmistaminen 40 osp
• kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
• ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
• ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
• toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus suurtaloudessa
• ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10–30 ops.
Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.
Kustannukset opiskelijalle
Opiskelumaksu 250 € (alv 0%),
oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.
Lisätietoa antaa
-
Tarja Virtanen
Opettaja
Mäntän seudun koulutuskeskus
Ravintola- ja catering-ala