Siirry sisältöön

Tarjolija

Ravintola- ja catering-ala | Tutkinnon osa

Tarjoilija pitää kädellään kahta lautasta.
Oppilaitos:
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrö
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
Ravintola- ja catering-ala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Tarjoilijaksi osatutkinnon kautta

Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen. Hän tuntee myymänsä tuotteet ja osaa yhdistää ruokia ja juomia. Tarjoilija vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Myynti- ja asiakaspalvelutyöt erityyppisissä ravintoloissa edellyttävät joustavuutta, järjestelykykyä ja palveluhenkisyyttä sekä fyysistä kuntoa.

Tarjoilijoita työskentelee erilaisissa ravintoloissa (hotellin ravintoloissa, ruokaravintoloissa, lounas- tai henkilöstöravintoloissa, tanssiravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, diskoissa, musiikkibaareissa, junien ravintolavaunuissa), kahviloissa, liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, suurtalousalan toimipaikoissa sekä laivoilla.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.

Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamis- ja anniskelupassin.

Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen.

Tarjoilijan työtehtäviä ovat esimerkiksi:
– asiakkaiden pöytiin opastaminen
– tilausten ottaminen ja laskutus
– pöytien siistimisestä huolehtiminen

Työpaikkoja mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, liikenneasemat, kahvilat, pikaruoka- ja juhlapalvelu- tai matkailuyritykset. Työ on tyypillistä vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Ravintola- ja cateringalan osatutkinto, tarjoilija

    Paikkakunta
    Hämeenkyrö
    Hakuaika
    02.01.2024 — 31.12.2024
    Lisätietoa

    Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.

    Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamis- ja anniskelupassin.

    Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen.

    Tarjoilijan työtehtäviä ovat esimerkiksi:
    – asiakkaiden pöytiin opastaminen
    – tilausten ottaminen ja laskutus
    – pöytien siistimisestä huolehtiminen

    Työpaikkoja mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, liikenneasemat, kahvilat, pikaruoka- ja juhlapalvelu- tai matkailuyritykset.
    Työ on tyypillistä vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.

    Kustannukset
    Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).
    Muuta huomioitavaa
    Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.
    Jatko-opintomahdollisuudet
    Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.

Kenelle koulutus sopii?

Tarjoilijan koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelusta ja tarjoilijan ammatista tai sinulla on jo alan työkokemusta ja haluat päivittää ja kehittää osaamistasi.

Koulutus ei vaadi pohjakoulutusta.

Koulutuksen sisältö

Koulutuksen sisältö
– asiakaspalvelu, ruokien ja juomien myyminen
– anniskelutehtävissä toimiminen
– asiakasviihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta huolehtiminen
– myynnin rekisteröiminen ja asiakkaiden laskuttaminen
– kielitaidon hyödyntäminen asiakaspalvelussa
– työvuoron tilityksen tekeminen ja seuraavan työvuoron valmisteleminen
– toiminnan ja oman osaamisen kehittäminen

Koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan asiakaspalvelun osaamisalasta tutkinnon osat: asiakaspalvelu ja myynti sekä juominen myynti ja tarjoilu.

Kustannukset opiskelijalle

Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).

Jatko-opintomahdollisuudet

Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.

Muuta huomioitavaa

Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.
Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.

Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.

Kesällä tulleet hakemukset käsitellään elokuun alussa.

Lisätietoa antaa