Tarjolija
Ravintola- ja catering-ala | Tutkinnon osa
- Oppilaitos:
- Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrö
- Koulutustyyppi:
- Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
- Teemat:
- Ravintola- ja catering-ala
- Hakutyyppi:
- Jatkuva haku
Tarjoilijaksi osatutkinnon kautta
Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen. Hän tuntee myymänsä tuotteet ja osaa yhdistää ruokia ja juomia. Tarjoilija vastaanottaa tilaukset, tarjoilee ruoka-annokset ja juomat sekä laskuttaa asiakkaan tilaukset. Myynti- ja asiakaspalvelutyöt erityyppisissä ravintoloissa edellyttävät joustavuutta, järjestelykykyä ja palveluhenkisyyttä sekä fyysistä kuntoa.
Tarjoilijoita työskentelee erilaisissa ravintoloissa (hotellin ravintoloissa, ruokaravintoloissa, lounas- tai henkilöstöravintoloissa, tanssiravintoloissa, pubeissa, yökerhoissa, diskoissa, musiikkibaareissa, junien ravintolavaunuissa), kahviloissa, liikenneasemilla, pikaruoka-, juhlapalvelu- tai matkailuyrityksissä, suurtalousalan toimipaikoissa sekä laivoilla.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.
Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamis- ja anniskelupassin.
Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen.
Tarjoilijan työtehtäviä ovat esimerkiksi:
– asiakkaiden pöytiin opastaminen
– tilausten ottaminen ja laskutus
– pöytien siistimisestä huolehtiminen
Työpaikkoja mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, liikenneasemat, kahvilat, pikaruoka- ja juhlapalvelu- tai matkailuyritykset. Työ on tyypillistä vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.
Koulutuksen paikat ja ajankohdat
-
Ravintola- ja cateringalan osatutkinto, tarjoilija
- Paikkakunta
- Hämeenkyrö
- Hakuaika
- 02.01.2024 — 31.12.2024
Lisätietoa
Koulutus toteutetaan yhteistyössä Ammatti-instituutti Iisakin (Hämeenkyrö) ja työelämän kanssa. Opinnot sisältävät käytännön tehtävissä toimimista työpaikalla (koulutus- tai oppisopimuksella) sekä käytäntöä täydentävää lähi- tai verkko-opiskelua.
Koulutus pitää sisällään hygieniaosaamis- ja anniskelupassin.
Tarjoilija on asiakaspalvelun ja myynnin ammattilainen.
Tarjoilijan työtehtäviä ovat esimerkiksi:
– asiakkaiden pöytiin opastaminen
– tilausten ottaminen ja laskutus
– pöytien siistimisestä huolehtiminen
Työpaikkoja mm. ravintolat, henkilöstöravintolat, pubit, yökerhot, liikenneasemat, kahvilat, pikaruoka- ja juhlapalvelu- tai matkailuyritykset.
Työ on tyypillistä vuorotyötä, jossa työaika voi usein sijoittua myös iltaan ja viikonloppuun.- Kustannukset
- Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).
- Muuta huomioitavaa
- Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun. Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.
- Jatko-opintomahdollisuudet
- Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.
Kenelle koulutus sopii?
Tarjoilijan koulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet kiinnostunut asiakaspalvelusta ja tarjoilijan ammatista tai sinulla on jo alan työkokemusta ja haluat päivittää ja kehittää osaamistasi.
Koulutus ei vaadi pohjakoulutusta.
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen sisältö
– asiakaspalvelu, ruokien ja juomien myyminen
– anniskelutehtävissä toimiminen
– asiakasviihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta huolehtiminen
– myynnin rekisteröiminen ja asiakkaiden laskuttaminen
– kielitaidon hyödyntäminen asiakaspalvelussa
– työvuoron tilityksen tekeminen ja seuraavan työvuoron valmisteleminen
– toiminnan ja oman osaamisen kehittäminen
Koulutuksessa suoritetaan ravintola- ja cateringalan asiakaspalvelun osaamisalasta tutkinnon osat: asiakaspalvelu ja myynti sekä juominen myynti ja tarjoilu.
Kustannukset opiskelijalle
Koulutus on muuten maksutonta, mutta opiskelija kustantaa itse työvaatteet ja – kengät sekä sähköisen oppimateriaalin (eKampus).
Jatko-opintomahdollisuudet
Lisää koulutusta voi hankkia suorittamalla ravintola- ja cateringalan perustutkinnon kokonaisuudessaan.
Muuta huomioitavaa
Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä.
Kaikki hakijat kutsutaan haastatteluun.
Koulutuksen arvioitu kesto 6 kk ja opinnot voi aloittaa joustavasti sopimuksen mukaan. Oppimisen kehittymistä seurataan osaamispassin avulla.
Kesällä tulleet hakemukset käsitellään elokuun alussa.
Lisätietoa antaa
-
Tarja Perolainen
Opinto-ohjaaja
Ammatti-instituutti Iisakki
-
Annukka Halonen
Lehtori
Ammatti-instituutti Iisakki
ravintola- ja catering-ala
-
Nina Särkikanta
Opettaja
Ammatti-instituutti Iisakki
ravintola- ja catering-ala