Elintarvikealan osaaja
Elintarvikealan perustutkinto | Tutkinnon osa
- Oppilaitos:
- Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen
- Koulutustyyppi:
- Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
- Teemat:
- Elintarvikeala
- Hakutyyppi:
- Jatkuva haku
Opiskele elintarvikealan osaajaksi Saskyssa
Elintarvikeala on jatkuvassa muutoksessa ja tarvitsee uusia, innovatiivisia työntekijöitä. Tule mukaan monimuotokoulutukseen, joka avaa ovia elintarvikealan monipuolisiin työtehtäviin. Opit alan uudet trendit ja teknologiat käytännön työelämässä oppimisen kautta, tapaat muita alasta kiinnostuneita opiskelijoita, saat kontakteja työelämää varten ja omat työnhakutaidot kuntoon.
Koulutuksen paikat ja ajankohdat
-
Elintarvikealan osaaja, Elintarviketuotannossa toimiminen 35 osp
- Paikkakunta
- Huittinen
- Hakuaika
- 13.11.2024 — 13.01.2025
- Koulutus alkaa
- 3.2.2025
Lisätietoa
Elintarvikeala on jatkuvassa muutoksessa ja tarvitsee uusia, innovatiivisia osaajia. Tule mukaan koulutukseen, joka avaa ovia elintarvikealan monipuolisiin työtehtäviin. Opit alan uudet trendit ja teknologiat käytännön työssäoppimisen kautta, tapaat muita alasta kiinnostuneita opiskelijoita, saat kontakteja työelämää varten ja omat työnhakutaidot kuntoon.
Koulutuksessa perehdytään elintarvikealaan sekä vahvistetaan työnhakuvalmiuksia ja tietoteknisiä taitoja. Koulutus on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita elintarvikealasta.
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot elintarvikealalla työskentelystä. Koulutukseen kuuluu työssäoppimista noin 8 viikkoa. Työssäoppimispaikkoja tarjoavat mm. Apetit Ruoka Oy Säkylässä, Kivikylän kotipalvaamo Oy ja Saarioinen Oy Huittisissa sekä Mäkitalon Maistuvat Oy Eurassa.
Yritykset valitsevat työssäoppijat haastattelun perusteella.
Koulutusta on mahdollista jatkaa myöhemmin oppisopimuksella ja suorittaa koko elintarvikealan perustutkinto tai suunnata opintoja kaupan tai puutarha-alan koulutukseen.
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa on lähipäiviä, ryhmätyöskentelyä, oppimistehtäviä ja työssäoppimista. Opiskelu on kokoaikaista ja päätoimista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (hoks). Koulutuksessa opiskelija kokoaa työnhakua tukevan henkilökohtaisen materiaalipaketin.
Suoritettava tutkinnon osa on Elintarviketuotannossa toimiminen 35 osp (Elintarvikealan perustutkinto).
Opiskelija perehtyy elintarvikealaan, omavalvontaan ja hygieniaan, työturvallisuuteen, tuoteturvallisuuteen ja tuotteiden laatuun, tuotteiden valmistukseen, pakkaukseen ja varastointiin sekä alan pesu- ja puhdistustoimintoihin. Koulutuksessa suoritetaan myös hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja hätäensiapu sekä parannetaan työnhaku- ja IT-valmiuksia. Henkilökohtaista ohjausta on saatavilla koko koulutuksen ajan.
Kielitaitovaatimus maahanmuuttajilla on A1.3.- Muuta huomioitavaa
- Koulutuksen hakuaika päättyy 13.1.2025 Koulutus järjestetään ajalla 3.2-5.6.2025 Huittisissa. Kielitaitovaatimus maahanmuuttajilla on A1.3.
Kenelle koulutus sopii?
Elintarvikealan osaaja -koulutus on tarkoitettu elintarvikealasta kiinnostuneille henkilöille, joilla on halu kehittää osaamistaan ja työllistyä elintarvikealalle. Koulutus ei vaadi aiempaa pohjakoulutusta.
Koulutuksen sisältö
Suoritettava tutkinnon osa on Elintarviketuotannossa toimiminen 35 osp (Elintarvikealan perustutkinto). Opiskelija perehtyy elintarvikealaan, omavalvontaan ja hygieniaan, työturvallisuuteen, tuoteturvallisuuteen ja tuotteiden laatuun, tuotteiden valmistukseen, pakkaukseen ja varastointiin sekä alan pesu- ja puhdistustoimintoihin. Koulutuksessa suoritetaan myös hygieniapassi, työturvallisuuskortti ja hätäensiapu sekä parannetaan työnhaku- ja IT-valmiuksia. Henkilökohtaista ohjausta on saatavilla koko koulutuksen ajan.
Koulutuksen tavoitteena on antaa perustiedot elintarvikealalla työskentelystä. Koulutukseen kuuluu työelämässä oppimista noin 8 viikkoa. Työelämässä oppimisen paikkoja tarjoavat mm. Apetit Ruoka Oy Säkylässä, Kivikylän kotipalvaamo Oy ja Saarioinen Oy Huittisissa sekä Mäkitalon Maistuvat Oy Eurassa. Yritykset valitsevat opiskelijat työelämässä oppimiseen haastattelun perusteella.
Koulutusta on mahdollista jatkaa myöhemmin oppisopimuksella ja suorittaa koko elintarvikealan perustutkinto tai suunnata opintoja kaupan tai puutarha-alan koulutukseen.
Lue lisää tutkinnonosasta ePerusteissa
Muuta huomioitavaa
Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, jossa on lähipäiviä, ryhmätyöskentelyä, oppimistehtäviä ja työssäoppimista. Opiskelu on kokoaikaista ja päätoimista. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (hoks). Koulutuksessa opiskelija kokoaa työnhakua tukevan henkilökohtaisen materiaalipaketin. Tarvittaessa koulutuksella vahvistetaan myös suomen kielen taitoa. Kielitaitovaade on A1.3.
Hakeminen ja opiskelijavalinnat
Kirjoita hakemukseesi kattavat perustelut, miksi haluat tähän koulutukseen, mihin haet ja millainen ala sinua kiinnostaa. Huolehdithan, että olennainen työ- ja koulutushistoriasi käyvät ilmi hakemuksestasi!
Haku päättyy 13.1.2025. Haastattelut järjestetään 22.1.2025 Huittisissa, valinnat tehdään haastattelujen jälkeen.
Lisätietoja antaa
-
Katja Salo-Anttila
Opettaja
Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen
Liiketoiminta