Siirry sisältöön

Kunnossapidon osaamisala

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

Sinisellä säilytinseinäkkeellä eri kokoisia työkaluja.
Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Kone- ja tuotantotekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Kunnossapidon ammattilaiseksi

Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on ammattitaito toimia itsenäisesti monipuolisissa kunnossapitotehtävissä. Kunnossapidon osaamisalalla on mahdollisuus suunnata opinnot erilaisten laitteiden ja järjestelmien asennus-, mittaus- ja kunnossapitotöihin. 

Tutkinnon suorittaneena sinulla on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden huoltamisessa ja korjaamisessa. Valmistaudut huolellisesti kunnossapitotehtäviin, suoritat tarvittavat toimenpiteet ja huolehdit työn dokumentoinnista ja luovuttamisesta asiakkaalle. Toimit alasi asiantuntijana työyhteisön jäsenenä ja toimit aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Lisätietoa

  Koneasennuksen ja kunnossapidon ammattitutkinnon suorittaneena sinulla on ammattitaito toimia itsenäisesti monipuolisissa koneasennus- ja kunnossapitotehtävissä. Sinulla on vahva osaaminen koneiden ja laitteiden asentamisessa, huoltamisessa ja korjaamisessa. Valmistaudut huolellisesti asennus- ja kunnossapitotehtäviin, suoritat tarvittavat toimenpiteet ja huolehdit työn dokumentoinnista ja luovuttamisesta asiakkaalle. Toimit alasi asiantuntijana työyhteisön jäsenenä ja toimit aktiivisesti eri sidosryhmien kanssa. Kunnossapitoasennuksen osaamisalan suorittaneena osaat työskennellä itsenäisesti erilaisten laitteiden ja järjestelmien kokoonpano-, asennus- ja huoltotöissä.

  Kustannukset
  Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.
  Muuta huomioitavaa
  Koulutukseen on jatkuva haku.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutus on suunnattu alasta kiinnostuneille sekä alalla jo toimiville, joilla on jo soveltuva ammatillinen perustutkinto, esimerkiksi sähkö- ja automaatioalan perustutkinto tai kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto (ent. kone- ja metallialan perustutkinto).

Koulutuksen sisältö

Koulutus kestää noin 1,5 vuotta (150 ops). Koulutuksen kestoon vaikuttaa tutkinnon henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena, joka sisältää lähi- ja etäopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Koulutuksen voi suorittaa myös oppisopimuksella.

Pakollinen tutkinnon osa:

Valinnaiset tutkinnon osat:

Opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku. Hakijat haastatellaan ennen valintaa.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %). Oppisopimuskoulutuksessa ei ole opiskelijamaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin
opintoihin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä:

Sinua voisi kiinnostaa myös