Siirry sisältöön

Putkiasentaja

Talotekniikan perustutkinto | Putkiasennuksen osaamisala

Oppilaitos:
Sasky Ammatti-instituutti Iisakki, Hämeenkyrö, Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Kokemäki
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Talotekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Putkiasentaja on talotekniikan ammattilainen

Putkiasentaja on talotekniikan ammattilainen, joka asentaa, korjaa ja huoltaa rakennusten lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä sekä laitteita. Ammatissa tarvitaan LVI-tekniikan tuntemusta, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön. Myös asiakaspalvelutaidot ovat tarpeen.

Putkiasentajan opintoihin sisältyy mm. alan perusasennuksien tekemistä, putkistojen hitsaamista, mittaus- ja säätötöitä, uudisrakentamisessa ja saneerauskohteissa työskentelemistä, LVI- laitosten toimintaa ja määräyksiä, asiakaspalvelua ja yhteistyötaitojen harjoittelua sekä itsenäistä työskentelyä.

Putkiasentajia työskentelee LVI-alan yrityksissä, rakennus- ja energiateollisuudessa, kiinteistöhuoltoyhtiöissä sekä itsenäisinä yrittäjinä.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Talotekniikan perustutkinto

  Paikkakunta
  Hämeenkyrö
  Hakuaika
  02.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Hämeenkyrössä voit opiskella putkiasentajaksi.

  Putkiasentaja osaa käyttää alan perustyökaluja, oikeita työmenetelmiä ja valita käytettävät kannakkeet yms. materiaalit kohteen mukaan sekä tekee normaalit putkistoasennukset. Hän osaa toimia laatutietoisesti, oma-aloitteisesti sekä asiakaspalvelu- ja yhteistyöhenkisesti.

  Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa. He asentavat esimerkiksi vesijohtoja, varaajia, pesualtaita, wc-istuimia, vesihanoja ja viemäriputkistoja sekä lämpöjohtoja, lämmityskattiloita, öljypolttimia ja ilmastointilaitteita. Töitä on tarjolla myös kiinteistöjen huollossa, rakennustuoteteollisuudessa (esim. elementtiteollisuudessa) sekä kuntien vesi-, viemäri- ja energialaitosten palveluksessa.

 • Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

  Paikkakunta
  Kokemäki
  Hakuaika
  04.08.2023 — 30.06.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Putkiasennuksen osaamisalan suorittanut putkiasentaja tekee uudisrakennuksien vesijohto-, viemäri- ja lämmitysverkoston putkiasennukset piirustusten ja työselityksen mukaan.
  Putkiasentajat työskentelevät alan yrityksessä tai itsenäisenä yrittäjänä.

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, työvälineistä, oppikirjoista, muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Putkiasentajan ammatissa tarvitaan LVI-tekniikan tuntemusta, kädentaitoja, oma-aloitteisuutta, ongelmanratkaisutaitoja sekä kykyä itsenäiseen työskentelyyn ja ryhmätyöhön. Myös asiakaspalvelutaidot ovat tarpeen.

Koulutuksen sisältö

Talotekniikan perustutkintoa on Saskyssa mahdollista opiskella putkiasennuksen osaamisalalla.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Lisätietoja antaa Hämeenkyrössä:

Lisätietoja antaa Kokemäellä: