Siirry sisältöön

Talonrakennusalan ammattitutkinto

Oppilaitos:
Sasky Mäntän seudun koulutuskeskus
Koulutustyyppi:
Ammattitutkinto
Teemat:
Rakennusala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Talonrakennuksen ammattilaiseksi

Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneella on talonrakennuksen ammattilaiselta edellytettävä ammattitaito – hän toimii laadukkaasti ja taloudellisesti sekä työmarkkinoiden pelisääntöjä noudattaen. Hän hoitaa tehtävänsä itsenäisesti muuttuvissakin toimintaympäristöissä ja suunnittelee työnsä sekä mahdollisesti myös muiden töitä huomioiden mukana olevat toimijat. Hän kykenee opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä, sekä viestii ja tuottaa tarvittaessa tehtäviinsä liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.

Tutkinnon suoritettuasi ymmärrät muun muassa rakennusalan yritystoiminnan pääperiaatteita, asiakkaiden vaatimuksia, laatuvaatimuksia sekä työhösi liittyviä turvallisuus- ja ympäristöriskejä. Osaat käyttää talonrakennuksessa vaadittavia koneita ja ymmärrät myös nykyaikaisen tietotekniikan merkityksen työssäsi. Valinnaisista tutkinnon osista riippuen voit suuntautua esimerkiksi erilaisten rakenteiden asennus- ja korjaustöihin.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

 • Talonrakennusalan ammattitutkinto

  Paikkakunta
  Mänttä-Vilppula
  Hakuaika
  01.01.2024 — 31.12.2024
  Lisätietoa

  Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittaneella on talonrakennusalan ammattitytöntekijältä edellytettävä ammattitaito, joutuisuus. Hän toimii laadukkaasti ja taloudellisesti sekä osaa toimia työmarkkinoiden pelisääntöjä noudattaen. Talonrakennusalan ammattitutkinnon suorittanut hallitsee ammattialansa taidot ja tiedot ja osaa soveltaa niitä ratkaistessaan työtehtäviin liittyviä ongelmia. Hän hoitaa ammattialansa tehtävät itsenäisesti muuttuvissakin toimintaympäristöissä ja suunnittelee työnsä sekä mahdollisesti myös muiden töitä huomioiden muut toimijat. Hän kykenee opastamaan muita ja valvomaan muiden suorittamia tehtäviä. Hän viestii ja tuottaa tarvittaessa tehtäviinsä liittyviä tekstejä suomeksi tai ruotsiksi.

  Kustannukset
  Opiskelijamaksu 250 € (alv 0 %), oppisopimuskoulutuksessa ei opiskelijamaksua.
  Muuta huomioitavaa
  Koulutukseen on jatkuva haku, hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä. Hakijat kutsutaan haastatteluun ennen valintaa. Opintojen aloitus joustavasti lukuvuoden aikana.
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Kenelle koulutus sopii?

Koulutukseen voivat hakeutua vastaavan alan perustutkinnon suorittaneet tai muutaman vuoden työelämässä kyseisissä työtehtävissä toimineet.

Koulutuksen sisältö

Tutkintoon sisältyy pakollinen Talouden, työn ja työympäristön hallinnan tutkinnon osa (30 osp), sekä valinnaisia tutkinnon osia.

Tutkintoon sisältyy myös työpaikalla tapahtuvaa oppimista, josta sovitaan työpaikan kanssa koulutussopimuksella tai oppisopimuksella. Koulutuksen alussa opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS), jossa otetaan huomioon myös opiskelijan aiemmin hankkima osaaminen. HOKSissa sovitaan opinnoista ja niiden suorittamistavoista sekä mahdollisista tukitoimista.

Opiskelijavalinta

Koulutukseen on jatkuva haku, opintojen aloitus on mahdollista joustavasti lukuvuoden aikana. Hakemukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja hakijat kutsutaan haastatteluun ennen lopullista valintaa.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelijamaksu on 250 € (alv 0 %). Oppisopimuskoulutuksessa ei ole opiskelijamaksua.

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin
opintoihin.

Kysyttävää? Ota yhteyttä:

Sinua voisi kiinnostaa myös