Palveluiden neljäs ulottuvuus
Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto
- Oppilaitos:
- Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
- Koulutustyyppi:
- Erikoisammattitutkinto
- Teemat:
- Kehittäminen
- Hakutyyppi:
- Jatkuva haku
Vahvista omia kehittämistaitoja
Tutkintokoulutusohjelma tähtää Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittamiseen ja omien kehittämistaitojen vahvistamiseen. Tutkintokoulutusohjelma sopii erityisesti järjestöissä ja yhdistyksissä toimiville kolmannen sektorin asiantuntijoille, mutta myös muille palveluiden muotoilusta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Tavoitteena on oppia kehittämään vaikuttavasti oman organisaation toimintamalleja, palveluja ja prosesseja. Ohjelmassa opitaan ja haetaan tietoa konkreettisin kokeiluin ja viedään niitä arkeen pysyviksi toimintamalleiksi.
Koulutus toteutetaan oppisopimuksella. Ammattitaitoa hankitaan omassa työssä oppisopimuksella ja tutkintokoulutuksessa, joka muodostuu 12 pääkaupunkiseudulle sijoittuvasta lähipäivästä (hybridimahdollisuus) sekä digityöskentelystä, sparrauksesta sekä kollegacoachingista. Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti sinulle laaditun suunnitelman mukaisesti lähipäivistä ja opittujen asioiden hyödyntämisestä omaan työhön. Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa kehittää omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksessa nimetään työpaikkaohjaaja/mentori, joka vastaa oppimisen ohjauksesta työpaikalla. Yrittäjällä tulee olla myös koko koulutuksen ajan voimassa YEL- tai MYEL-vakuutus. Katso lisää oppisopimuksesta klikkaamalla tästä.
Koulutuksen paikat ja ajankohdat
Kenelle koulutus sopii?
Valmennusohjelma sopii erityisesti kolmannen sektorin tehtävissä toimiville asiantuntijoille ja kehittäjille, mutta myös muille palveluiden muotoilusta ja kehittämisestä kiinnostuneille. Tavoitteena on prosessien, palveluiden tai tuotteiden kehittäminen omassa organisaatiossa. Kehittäminen voi tähdätä myös uuden luomiseen. Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon suorittanut toimii alasta riippumatta työtehtävissä, joissa on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa tuotekehitystöitä kehittämistiimin kanssa.
Koulutuksen sisältö
Opintopäivien sisällöt antavat valmiuksia tutkinnon suorittamiseen ja ne mukailevat Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon tutkinnon perusteita.
Opinnot koostuvat seuraavista tutkinnon osista:
Pakolliset tutkinnon osat:
• Proaktiivinen kehittäminen 90osp
Valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan kaksi:
• Palvelumuotoilu tuotekehitystyössä 45osp
• Tuotteistaminen tuotekehitysprosessissa 45osp
• Innovaattorina toimiminen 45 osp
• Brändin rakentaminen 45 osp
Oppisopimus
Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa opiskelija pääsee harjoittamaan ja kehittämään omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksen opiskelijalle nimetään työnantajan toimesta työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajan tehtäviin kuuluvat suunnittelu sekä opiskelijan ohjaus, palautteen antaminen ja osaamisen edistymisen arviointi. Yrittäjällä työpaikalla tapahtuvaa oppimista ohjaa mentori, joka on toinen yrittäjä. Työpaikkaohjaajan ja mentorin tietoja kysytään hakulomakkeella. Yrittäjän oppisopimuksen mahdollistumiseksi tulee yrittäjällä olla voimassa oleva YEL- tai MYEL- vakuutus opintojen ajan.
Koulutuspäivät 2024-2025
25-26.3.2024 MUUTTUVA MAAILMA
Tulevaisuuslähtöinen kehittäminen & tulevaisuutta rakentavat konseptit ja toimintamallit. Tuotekehittäjänä toimintaympäristön muutoksissa vahvuuksien varassa. Strateginen tekeminen – tuotekehitys organisaation strategian toteuttajana.
23.4.2024 VAIKUTTAVASTI VERKOSTOISSA
Tulevaisuuslähtöinen kehittäminen, ketterä kehittäminen ja verkostoissa kehittäminen. Lisäarvon tuottaminen & mahdollisuudet luoda uusia innovaatioita.
21.5.2024 KETTERÄSTI KEHITTÄEN
Systeeminen tuotekehitys: prosessin jatkuva arviointi ja parantaminen sekä valmiuden rakentaminen. Valmius toteuttaa peräkkäisiä tai limittäisiä tuotekehitystöitä.
4.6.2024 INNOVAATTORINA MUUTOKSESSA
Palveluinnovaatiot, innovaattorina toimiminen ja innovaatioiden vieminen arkeen. Kehittäjän mielellä toimiminen. Innovaatioiden vienti käytäntöön sekä innovaatioiden ja kehittämisen näkyväksi tekeminen. Kestävän kehittämisen- ja kokeilukulttuurin luominen.
20.-21.8.2025 TULEVAISUUSMUOTOILU
Käyttäjälähtöinen palvelu, palvelumuotoilu ja palveluiden kehittäminen. Palvelumuotoilun menetelmät ja niiden käyttö kehittämisessä.
19.9.2024 VAIKUTTAVIA TUOTTEITA
Tuotteistus ja konseptointi sekä tuotteistettujen palvelujen skaalaaminen laajemmalle. Minä tulevaisuuden tekijänä – tuotekehitystyön vaikuttavuus, merkitys ja taloudelliset vaikutukset. Asiakkaan ja markkinoiden potentiaali ja asiakkaat innovaatioiden ja kehittämisen lähteinä.
23.10.2024 BRÄNDI JA HOUKUTTELEVUUS
Brändin rakentaminen osana organisaation strategiaa. Työnantajamielikuva. Brändi ja brändimääritykset strategian toteuttajana myös verkostoissa.
10.12.2024 OSALLISTAVA VIESTINTÄ
Henkilöstön ja sidosryhmien osallistaminen – organisaation ja verkoston väliset kohtauspinnat. Viestinnän ja vuorovaikutuksen välineet.
12.-13.2.2025 OSALLISUUDEN VOIMANNÄYTE
Oppimispolun loppuleiri, osallisuuden ja uusien menestystarinoiden juhlaa!
Jatko-opintomahdollisuudet
Erikoisammattitutkinnon suorittaminen antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.
Kysyttävää koulutussisällöstä tai oppisopimuksesta? Ota yhteyttä:
Oppisopimuksesta lisätietoa antaa
-
Susanna Pirttinen
Koulutuspäällikkö
SASKY oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Koulutuksesta lisätietoa antaa
Jenna Kankaanpää, jenna.kankaanpaa@tamora.fi,
Eeva Roilas, eeva.roilas@tamora.fi