Siirry sisältöön

Työkykypassimentorien valmennusohjelma

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto | Tutkinnon osa

Kuvassa viiden henkilön kädet kämmenet päällekäin tiimihenkeä kuvaten.
Oppilaitos:
Sasky oppisopimus- ja työelämäpalvelut
Paikkakunta:
Tampere
Koulutustyyppi:
Erikoisammattitutkinto, Osatutkinto
Koulutusala:
Tuotekehitys
Hakutyyppi:
Jatkuva haku
Toteutustapa:
Monimuoto-opetus

Ammatillinen työkykypassi koulutusorganisaatiossa – valmennus mentoreille

Työkykypassi on ammattiin opiskelevan työkalu työkyky- ja hyvinvointitaitojen vahvistamiseen. Oletko käyttänyt työkykypassia osanaammatillisia opintoja nuoria tai aikuisia opettaessasi? Haluatko muidenkin oppivan työkykypassin käyttöä omassa organisaatiossasi? Tule kasvamaan mentoriksi yhdessä vertaisten kanssa. Työkykypassimentorina perehdytät omassa organisaatiossasi eri alojen opettajia ja henkilöstöä työkykypassin käyttöön osana ammatillisia opintoja.

Työkykypassimentorin tutkinnonosatavoitteinen, ammatillisten koulujen henkilöstölle suunnattu valmennusohjelma antaa osaamista, varmuutta ja työkaluja oman organisaation työkykypassimentorina toimimiseen sekä toiminnan kehittämiseen.

Ohjelma antaa valmiudet suorittaa Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon tutkinnon osan Innovaattorina toimiminen (45 osp). Osaaminen osoitetaan käytännön työtehtävissä ja suorituksesta saa virallisen todistuksen. Opinnot koostuvat henkilökohtaisesti laaditun suunnitelman mukaisesti (HOKS) koulutuspäivistä ja työssäoppimisesta. Valmennuspäivät ovat aktiivista tekemistä ja yhdessä oppimista sekä osallistujien kokemusten hyödyntämistä. Käytännössä toimit omassa organisaatiosi työkykypassimentorina luoden mentorointimallin ja kehittämällä sitä.

Koulutus toteutetaan oppisopimuksella. Haun ollessa auki tarkemmat koulutuspäivien sisällöt näet alla olevasta +Lisätietoa -kohdasta.

Koulutuksen paikat ja ajankohdat

  • Työkykypassimentorien valmennusohjelma

    Paikkakunta
    Oppisopimus
    Hakuaika
    03.04.2025 — 23.09.2025
    Koulutus alkaa
    28.10.2025
    Lisätietoa

    Työkykypassimentorien valmennusohjelma toteutetaan Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n ja SASKY koulutuskuntayhtymän yhteistuotantona oppisopimuskoulutuksena.

    Valmennus koostuu lähi- ja etäpäivistä seuraavasti:
    28.10.2025 klo 13.30–15.30 Teams. Orientaatio, osallistujat ja ohjelma
    13.11.2025 klo 9.30–16.00 lähipäivä Tampere/Helsinki. Mentorointisuunnitelma. Minä työkykypassimentorina ja arvot toiminnan ohjaajina.
    5.2.2026 klo 12.00–16.00 Teams. Työkykypassimentorin toiminta ja kokeilut käytännössä.
    25.3.2026 klo 12.00–16.00 Teams. Osallistujien mentorointimallit, tulokset ja kehittäminen.

    Valmennuspäivien väleissä opiskelijat laativat oppilaitoskohtaisen työkykypassin mentorina toimiminen suunnitelman ja toteuttavat mentorointia suunnitelman mukaan omassa organisaatiossaan.

    Ryhmäkoko on 15–20 henkilöä. Oppisopimuskelpoiset hakijat valitaan hakeutumisjärjestyksessä.

    Valmennuksesta vastaavat:
    Maria Käkelä, Saku ry
    Kehittämispäällikkö
    puh. 0500 830 710
    maria.kakela@sakury.net

    Minna Erkko, SASKY koulutuskuntayhtymä
    Opettaja
    puh. 040 652 3459
    minna.erkko@sasky.fi

Kenelle koulutus sopii?

Koulutusohjelma sopii sinulle, joka toimit tai tulet toiminaan oman organisaatiosi työkykypassimentorina. Toimit oppilaitoksessa joko opettajana tai muussa tehtävässä alasta riippumatta ja sinulla on mahdollisuus ja valtuudet ideoida, suunnitella ja toteuttaa työkykypassiin liittyvää tuotekehitystyötä itsenäisesti tai tiimin kanssa. Tuotekehitystyöllä tarkoitetaan oppilaitoksen työkykypassin toimintamallin kehittämistä, ideointia, testausta ja käyttöönottoa. Työpaikkasi voi olla yksityisellä tai julkisella sektorilla.

Koulutuksen sisältö

Innovaattorina toimiminen (45 osp)

Tuotekehitystyön erikoisammattitutkinto – ePerusteet(siirryt toiseen palveluun)

Oppisopimus

Oppisopimuksen solmiminen edellyttää päätoimista työpaikkaa tai omaa yritystä, jossa opiskelija pääsee harjoittamaan ja kehittämään omaa osaamistaan. Oppisopimuskoulutuksen opiskelijalle nimetään työnantajan toimesta työpaikkaohjaaja. Työpaikkaohjaajan tehtäviin kuuluvat suunnittelu sekä opiskelijan ohjaus, palautteen antaminen ja osaamisen edistymisen arviointi. Yrittäjällä työpaikalla tapahtuvaa oppimista ohjaa opiskelijan itse valitsema mentori, joka on toinen yrittäjä. Työpaikkaohjaajan ja mentorin tietoja kysytään hakulomakkeella. Yrittäjän oppisopimuksen mahdollistumiseksi tulee yritystoiminnan olla päätoimista ja yrittäjällä tulee olla voimassa oleva YEL- tai MYEL- vakuutus opintojen ajan.

Katso lisää oppisopimuksesta sivuiltamme.

Muuta huomioitavaa

Valmennukseen valitulla opiskelijalla tulee olla perustiedot ja -taidot työkykypassin käytöstä.

Lisätietoja koulutuksesta

tuotekehitys, oppisopimus, kehittäminen, työkyky, työkykypassi, työkykypassimentori