Siirry sisältöön

Tekoälyn perusteet Python-kielellä

Tieto- ja viestintätekniikan osatutkinto

Vaalea tietokoneen näppäimistö tummalla pöydällä, taustalla näkyy valoa, tietokoneen hiiri, johtoja ja näytön jalusta.
Oppilaitos:
Sasky Huittisten ja Kokemäen oppilaitos, Huittinen
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto, Osatutkinto
Teemat:
ICT, tieto- ja viestintätekniikka
Hakutyyppi:
Jatkuva haku

Opiskele Python-ohjelmointikieltä Saskyssa

Tekoälyn perusteet Python-kielellä -koulutuksessa opitaan Python-ohjelmointikielen perusteet ja päästään käsitykseen sen mahdollisuuksista ja käyttökohteista. Koulutuksen tarjoamien perusteiden avulla on helppoa jatkaa koodaustaitojen opiskelua. Koulutus antaa valmiuksia hyödyntää Pythonia tekoälyn käytössä. Aiempi ohjelmoinnin osaaminen ei ole välttämätöntä. Koulutus avaa ovet tekoälyn maailmaan käyttäen Python-ohjelmointikieltä helposti ymmärrettävässä muodossa.

 • Tekoälyn perusteet Python-kielellä 15 osp, verkkototeutus

  Paikkakunta
  Verkkototeutus – Huittinen
  Hakuaika
  29.04.2024 — 08.10.2024
  Koulutus alkaa
  6.11.2024
  Lisätietoa

  “Tekoälyn perusteet Python-kielellä” -koulutuksessa opitaan Python-ohjelmointikielen perusteet ja saadaan käsitys sen mahdollisuuksista ja käyttökohteista. Koulutuksen tarjoamien perusteiden avulla on helppoa jatkaa koodaustaitojen opiskelua ja saada valmiuksia hyödyntää Pythonia tekoälyn käytössä.
  Aiempi ohjelmoinnin osaaminen ei ole välttämätöntä. Koulutus avaa ovet tekoälyn maailmaan käyttäen Python-ohjelmointikieltä helposti ymmärrettävässä muodossa.
  Kurssin tavoitteena on tarjota perustietämystä tekoälyn peruskäsitteistä ja -tekniikoista, samalla kun opitaan ohjelmoimaan Pythonilla.

  Koulutuksen sisältö:
  – Ohjelmoinnin alkeet, Python-ohjelmoinnin perusteet, muuttujat, ehdolliset lauseet, silmukat ja funktion määrittely
  – Tekoälyn käsitteet, tutustutaan tekoälyn maailmaan ja opitaan ymmärtämään peruskäsitteitä
  – Pythonin soveltaminen tekoälyssä
  – Harjoitustyö

  Koulutus koostuu Teamsin välityksellä tapahtuvista koulutussessioista, niiden välillä omaan tahtiin tehtävistä harjoitteista sekä harjoitustyöstä. Koulutussessioissa selitetään selkeästi Pythonin periaatteet yksi kerrallaan, minkä jälkeen päästään harjoittelemaan kutakin periaatetta omatoimisesti.

  Ohjelmoinnin perustaidoilla opitaan ymmärtämään uusia digiteknologioita, kuten tekoälyä ja koneoppimista, ja niiden kehitystä. Tekoälyn perusteet Python-kielellä auttaa ymmärtämään Pythonin ja sen sovellusten hyödyntämistä liiketoiminnassa. Esimerkiksi ChatGPT:tä voi käyttää Pythonilla.

  Kustannukset
  Opiskelu on maksutonta. Mahdolliset oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.
  Muuta huomioitavaa
  Opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella. Jos ryhmä tulee täyteen ennen hakuajan päättymistä, haku suljetaan. Haku avataan uudelleen, jos paikkoja vapautuu. Koulutus tapahtuu Teamsin välityksellä.

Kenelle koulutus sopii?

Kurssin tavoitteena on tarjota sinulle perustietämys tekoälyn peruskäsitteistä ja -tekniikoista, samalla kun opit ohjelmoimaan Pythonilla. Vaikka et olisi koskaan aiemmin koodannut, älä huoli! Opetamme kaiken alusta alkaen ja kannustamme kysymään rohkeasti.

Koulutuksen sisältö

Ohjelmoinnin alkeet: Aloita matkasi oppimalla Python-ohjelmoinnin perusteet askel askeleelta. Opit muuttujat, ehdolliset lauseet, silmukat ja funktion määrittelyn.

Tekoälyn käsitteet: Tutustu tekoälyn maailmaan ja opi ymmärtämään peruskäsitteitä kuten koneoppiminen, syväoppiminen ja tekoälyalgoritmit.

Pythonin soveltaminen tekoälyssä: Käytä Python-ohjelmointia tekoälysovellusten luomiseen. Opit käyttämään erilaisia tekoälykirjastoja ja -työkaluja.

Harjoitustyö: Kurssin lopussa sinulla on mahdollisuus soveltaa oppimaasi käytännössä pienessä projektissa. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden soveltaa kurssilla oppimaasi ja nähdä, miten tekoälyä voi hyödyntää omissa projekteissasi.


Koulutus kostuu Teamsin välityksellä tapahtuvista koulutussessioista, niiden välillä omaan tahtiin tehtävistä harjoitteista sekä harjoitustyöstä. Koulutussessioissa selitetään selkeästi Pythonin periaatteet yksi kerrallaan, minkä jälkeen pääset harjoittelemaan kutakin periaatetta omatoimisesti.

Ohjelmoinnin perustaidoilla voit ymmärtää uusia digiteknologioita, kuten tekoälyä ja koneoppimista, ja niiden kehitystä. Tekoälyn perusteet Python-kielellä auttaa sinua  ymmärtämään Pythonin ja sen sovellusten hyödyntämistä liiketoiminnassa. Esimerkiksi ChatGPT:tä voi käyttää Pythonilla.

Kustannukset opiskelijalle

Opiskelu on maksutonta. Mahdolliset oppikirjat ja muun opiskelumateriaalin opiskelijat kustantavat itse.

Muuta huomioitavaa

Opiskelijat valitaan ennakkotehtävän perusteella. Jos ryhmä tulee täyteen ennen hakuajan päättymistä, haku suljetaan. Haku avataan uudelleen, jos paikkoja vapautuu.

Lisätietoa antaa: