Lataa pdf

Anniskelupassikoe

Hakuaika: 11.4.2023 – 31.12.2023

Koulutuksen kuvaus

Mikä on anniskelupassi?

Anniskeluluvanhaltijan on huolehdittava siitä, että anniskelupaikan vastaavalla hoitajalla tai muulla tehtävään nimetyllä henkilöllä on alkoholilain tuntemista osoittava Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston (Valvira) hyväksymän mallin mukainen todistus, anniskelupassi. Se on todistus anniskeluun liittyvän lainsäädännön riittävästä tuntemisesta ja hyödyllinen todistus kaikille anniskelutehtävissä toimiville.

Anniskelusäännösten hallinta osoitetaan viranomaiselle anniskelupassilla, jonka saaminen edellyttää anniskelupassikokeen läpäisemistä.

Koulutuksen sisältö

Anniskelupassikokeeseen opiskellaan ja valmistaudutaan itsenäisesti verkkomateriaalin avulla, jonka löydät www.valvira.fi -sivustolta nimellä Alkoholijuomien anniskelu.

Kokeeseen tulevan tulee todistaa henkilöllisyytensä henkilökortilla, passilla tai ajokortilla.

Anniskelupassikoe on pääasiassa oikein/väärin -väittämiä sisältävä kirjallinen koe, jonka läpäisyyn vaaditaan 80 % oikeita vastauksia.

Testin läpäisseille toimitetaan todistus postitse 2 viikon kuluessa.

Kustannukset opiskelijalle

Testi maksaa 50 euroa.

Muuta huomioitavaa

Järjestämme anniskelupassikokeita joustavasti Sastamalassa Vammalan ammattikoululla. Täytä lomake hae koulutukseen -napin takaa ja sovitaan sinulle sopiva testiaika.

Lisätietoja antaa

Anne-Mari Alakoski
Opettaja/OPO
SASKY koulutuskuntayhtymä
Vammalan ammattikoulu
Puh. +358 40 1842665
anne-mari.alakoski(a)sasky.fi

Hae koulutukseen