Lataa pdf

Maatalousalan perustutkinto

Eläintenhoitaja
Koulutusaika: 1.8.2024 – 20.12.2026
Hakuaika: 4.8.2023 – 30.6.2024
Osaamisala: Eläintenhoidon osaamisala

Tutkinnon kuvaus

Eläintenhoitaja vastaa tuotanto- ja pieneläinten perushoidosta. Eläinten hoitoon kuuluu eläinten hyvinvoinnista huolehtiminen, päivittäiset ruokinta- ja hoitotyöt, tilojen siivous, varastojen täydennys ja ulkoilutus. Ammatissa on tunnettava hoidettavat eläimet sekä osattava käsitellä niitä oikein.

Eläintenhoitajia työskentelee maatiloilla maatalouslomittajina, eläinhoitoloissa, eläintarhoissa, löytöeläinkodeissa, lemmikkieläinliikkeissä, tutkimuslaitoksissa sekä yrittäjinä eläinpalvelujen laajenevassa kirjossa.

Koulutuksen kuvaus

Eläintenhoidon osaamisalaopinnoissa opiskellaan sekä tuotantoeläinten että pieneläinten hoitoa.
Työelämässä voit sijoittua lemmikkieläinliikkeisiin, maatiloille eläintenhoitajaksi, kotieläinpuistoihin, eläinhoitoloihin, maatalouslomittajaksi tai toimia itsenäisenä yrittäjänä eläinpalveluiden laajenevassa kirjossa.
Koulutus edellyttää sinulta kiinnostusta kaikenlaisiin eläimiin, vastuuntuntoa, oma-aloitteisuutta ja asiakaspalveluhenkisyyttä.

Koulutuksen sisältö

Eläintenhoidon osaamisala, keskeinen sisältö
– eläinten tuntemus ja hoito
– eläinten terveydestä huolehtiminen
– perinnöllisyyden ja eläinjalostuksen perusteet
– eläintilojen suunnittelu ja kunnostus
– tuotannon suunnittelu ja kannattavuuden seuranta
– asiakaspalvelutyössä toimiminen
– ammatillisiin opintoihin sisältyy työelämäjaksoja
– osaaminen osoitetaan näytöillä

Kenelle

Koulutukseen voivat hakeutua kaikki alasta kiinnostuneet, joilla on jo aiemmin suoritettuna lukio tai jokin muu tutkinto. Koulutukseen voi tulla myös suorittamaan alan keskeneräiset opinnot loppuun tai hakeutua opiskelemaan tutkinnon osia.

Kustannukset opiskelijalle

Kustannuksia syntyy mm. koulumatkoista, mahdollisista oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista, opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Muutoin opiskelu on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan.

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Lisätietoja antaa

Opinto-ohjaaja Anna Lemberg 0445604759 anna.lemberg@sasky.fi

Hae koulutukseen