Lataa pdf

Ruokapalvelujen ammattitutkinto

Suurtalouskokki
Osaamisala: Suurtalousruoanvalmistuksen osaamisala

Koulutuksen kuvaus

Suurtalouskokki osaa työskennellä suunnitelmallisesti ja vastuullisesti ammattikeittiön erilaisissa ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtävissä ja toimia organisaation toiminta-ajatuksen mukaisesti. Hän osaa työskennellä taloudellisesti ja laadukkaasti, valmistaa erilaisia ruokalajeja ja ateriakokonaisuuksia sekä käyttää ammattimaisesti ja tehokkaasti ammattikeittiön koneita ja laitteita. Sekä palvella asiakkaita asiakaslähtöisesti ja kohteliaasti.
Suurtalouskokki työskentelee esim. oppilaitoksissa, päiväkodeissa, sairaaloissa, varuskunnissa ja henkilöstöravintoloissa.

Koulutuksen sisältö

Tutkinto muodostuu osaamisalan pakollisesta tutkinnon osasta:
• Ruoanvalmistus suurtaloudessa, 60 osp
Pakollisen lisäksi valitaan seuraavista tutkinnon osista 90 osp
• Erityisruokavalioaterioiden valmistaminen 50 osp
• Kasvisruokien valmistaminen 40 osp
• Kylmänä tarjottavien ruokien valmistaminen 50 osp
• Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä 30 osp
• Ruoanvalmistus tilauspalvelussa 40 osp
• Toisen osaamisalan pakollinen tutkinnon osa 40 osp, ruoanvalmistus ravintolakeittiössä
• Ammatillinen tutkinnon osa ammatillisesta perustutkinnosta, toisesta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 10-30 ops

Kenelle

Ruokapalveluosaajaksi – Voit opiskella koko tutkinnon tai tutkinnon osia.
Halutko päivittää tai korottaa osaamistasi? Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on alan peruskoulutus tai olet toiminut jo alalla tai olet alan vaihtaja

Jatko-opintomahdollisuudet

Tutkinto antaa kelpoisuuden ammattikorkeakouluopintoihin ja korkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin.

Lisätietoja antaa

Tarja Virtanen puh. 044 728 9182 tarja.virtanen@sasky.fi

Hae koulutukseen