Siirry sisältöön

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto | Mediapalvelujen toteuttaja | Audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

Kolme opiskelijaa ison pöydän äärellä, jokaisella edessään kannettava tietokone.
Oppilaitos:
Sasky Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitos, Ikata
Koulutustyyppi:
Ammatillinen perustutkinto
Teemat:
Media-ala
Hakutyyppi:
Jatkuva haku, Yhteishaku

Mediapalvelujen toteuttaja on AV- ja tapahtumaotannon moniosaaja

Mediapalvelujen toteuttajalla on valmiudet toimia media-alan monipuolisissa tehtävissä. AV- ja tapahtumatuotannon osaamisalalla tutkinnon suorittanut tuntee erilaisten tapahtumien toimintaympäristöt ja hänellä on valmiudet tehdä monipuolisia työtehtäviä erilaisissa työympäristöissä.

Mediapalvelujen toteuttajan opinnoissa pääpaino on erilaisten AV-tuotantojen tekemisessä ja suunnittelussa sekä tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa, tapahtumatekniikan ja -rakenteiden hallinnassa, visuaalisen ilmeen ja elämyksellisyyden toteuttamisessa sekä tapahtumaviestinnän hallinnassa. Koulutuksen tavoitteena on antaa mahdollisimman laaja-alainen osaaminen erilaisten tapahtumisen toteuttamiseen.

Mediapalvelujen toteuttajat ovat AV- ja tapahtumatuottajia, joiden osaamista tarvitaan messu-, festivaali-, konsertti-, näyttely-, myynti- ja markkinatapahtumissa. Alalla voi työllistyä alan yrityksiin, erilaisiin projekteihin sekä yrittäjäksi.

Koulutukset jatkuvassa haussa

 • Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto, audiovisuaalisen viestinnän osaamisala

  Paikkakunta
  Ikaalinen
  Hakuaika
  05.02.2024 — 31.12.2024
  Koulutus alkaa
  5.8.2024
  Lisätietoa

  Ikaalisissa tarjottava koulutus on audiovisuaalisen viestinnän osaamisalalta (av- ja tapahtumatuotanto).

  Tutkinnon suorittaneen osaaminen

  Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia media-alan monipuolisissa tehtävissä. Tutkinnon suorittanut tuntee erilaisten tapahtumien toimintaympäristöt ja omaa valmiudet tehdä monipuolisia työtehtäviä erilaisissa työympäristöissä.

  Perustutkinnon suorittanut on lähtökohtaisesti laaja-alainen oman osaamisalueen osaaja, mutta valmiudet voitavat kohdentua myös johonkin oman osaamisalan erityiseen osa-alueeseen. Koulutuksen pääpaino erilaisten AV- tuotantojen tekemisessä ja suunnittelussa sekä tapahtumien suunnittelussa ja toteuttamisessa, tapahtumatekniikan ja -rakenteiden hallinnassa, visuaalisen ilmeen ja elämyksellisuuden toteuttamisessa.

  Mediapalvelujen toteuttajat ovat av- ja tapahtumatuottajia, joiden osaamista tarvitaan messu-, festivaali-, konsertti-, näyttely-, myynti- ja markkinatapahtumissa.

  Ammatti sopii ihmisille, jotka pitävät tiimityöskentelystä. Alalta voi työllistyä erilaisiin projekteihin sekä yrittäjäksi.

  Katso myös Instagramista lisää ikaalinen_av_tapahtumatuotanto

  Kustannukset
  Kustannuksia syntyy ammattialasta riippuen mm. koulumatkoista, työvaatteista, -jalkineista ja -välineistä, oppikirjoista ja muusta opiskelumateriaalista ja opintokäynneistä. Opiskeltavasta tutkinnosta riippuen kustannukset vaihtelevat paljon. Koulutus on maksutonta ja koulupäivinä saa maksuttoman lounaan. Huom! Perusopetuksensa keväällä 2021 tai sen jälkeen päättäneellä toisen asteen koulutus on kokonaan maksutonta.
  Muuta huomioitavaa
  Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen sähköpostitse, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät. Ennakkotehtävän löydät täältä https://sasky.fi/oppilaitokset/ikaalisten-kasi-ja-taideteollisuusoppilaitos/ennakkotehtavat/
  Jatko-opintomahdollisuudet
  Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Kenelle koulutus sopii?

Mediapalvelujen toteuttajalta vaaditaan asiakaspalvelutaitoja, sosiaalisuutta, visuaalisuutta. Ala sopii ihmiselle, joka pitää tiimityöskentelystä. Hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Koulutuksen sisältö

Mediapalvelujen toteuttajan opinnoissa perehdytään monipuolisesti erilaisten tapahtumien ja tuotantojen suunnitteluun ja toteutukseen.

Koulutuksen kustannukset

Koulutus on maksutonta, kustannuksia saattaa tulla jonkin verran työkaluista, työvaatteista, materiaaleista jne. niille, jotka eivät ole maksuttoman toisen asteen koulutuksen piirissä

Jatko-opintomahdollisuudet

Ammatillinen perustutkinto antaa yleisen jatko-opintokelpoisuuden ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin. Lisää koulutusta voi hankkia myös esim. suorittamalla ammattitutkinnon tai erikoisammattitutkinnon.

Muuta huomioitavaa

Kaikki hakijat kutsutaan pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, joka sisältää haastattelun ja ammattialakohtaiset tehtävät.

Ennakkotehtävän löydät täältä

Lisätietoja antaa:

Opintotoimisto:
puh. 044 755 4532
ikata@sasky.fi

Lähikuva kahdesta hymyilevästä vaaleahiuksisesta henkilöstä jotka seisovat puistossa. Taaempana tummaan lippalakkiin ja hihattomaan paitaan pitää käsiään edellä olevan henkilön olkapäällä.

Lue Vilman ja Maijun uratarina

Vilma Uusimäki ja Maiju Vuorinen loivat yhdessä opiskelujen jälkeen podcast-verkkovalmennuksiin keskittyvän yrityksen.